Preppervecka ett

Som jag nämnde i inlägget innan blir inte ekonomin skitrolig av att arbeta deltid och vabba. Det går absolut ingen nöd på oss, men om vi ska kunna köpa NÅGONTING som inte är mat får vi dra åt svångremmen lite.

Nu är det egentligen inte ett problem eftersom både frys och skafferi är överfullt, så det ska nästan bli lite roligt att se hur långt jag kan driva det här. Att äta bra mat utan att handla (så mycket). Det ska ju vara BRA mat, både gott och näringsriktigt, så det blir intressant!

I helgen äter vi resten av en dillköttsbatch jag hade i frysen, och baconlindad lax med pesto. Alla ingredienser fanns hemma så kostnaden är noll kronor.

Nästa vecka är vi förhoppningsvis på jobb och förskola och äter bara middag (och frukost) hemma, så det behövs inte jättemycket mat. Frukost har vi hemma så I TEORIN ska vi inte behöva handla förrän framåt helgen möjligen. Tyvärr är ju matshopping lite av min hobby, och jag blir ju svinstressad när det börjar bli tomt i kyl och frys men jag ska försöka hålla mig.

Nästa veckas meny, även kallad Preppervecka ett, ser ut som följer:

One pot pasta

Någon form av pytt, lax eller korv (troligen korv)

Linsstroganoff

Alla ingredienser finns hemma, MEN jag insåg att jag kommer bli tvungen att köpa lök. Fyra lökar kommer vi inte långt med! Det kändes lite bistert när jag kände mig peppad på att spendera NOLL kronor, men jag kom på ett sätt att lura systemet! Jag pantar ju såklart några flaskor från förrådet och köper lök. Om inte pengarna kommer från lönen så räknas dom inte, bestämde jag 😀

Som sagt, jag är lite pepp på det här. Vi har så SJUKT mycket mat i frysen så vi bör klara ganska många veckor med att bara köpa några tillbehör, om jag planerar lite.

I’ll keep you posted, om jag hinner och orkar. Under tiden får ni gärna hoppa in och följa @sodermansskafferi på instagram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.