Tillbaka till vardag…

Jahapp! I onsdags var min sista dag med föräldraledighet på heltid, nu är det SOPRENT med dagar med hög ersättning. Planen var att ha semester torsdag fredag och börja jobba i morgon måndag eftersom det var studiedagar på förskolan. Men, min chef föreslog att jag skulle jobba delar av torsdagen och hela fredagen och ha Signe med mig på jobbet (om jag ville, det var inte så att hon KRÄVDE att jag skulle jobba) och det nappade jag på! Vilken sjukt bra deal! Spara semesterdagar, tjäna pengar OCH ha lite koll när jag kommer i morgon kl 06,30 istället för att allt ska vara helt nytt.

Inskolningen på förskolan har gått kanon. Mitt barn är inte den blyga typen direkt utan hon knatade in första dagen och började leka direkt utan att bry sig om vad jag sysslade med. Första veckan var vi bara där några timmar/dag men andra veckan, dvs den här veckan, var hon själv 8,30-13,30 måndag-onsdag och det gick också jättebra. (Plus, skönt för mig att kunna typ gå på stan, klippa mig och sånt som jag aldrig kan annars…) Hon leker, äter och sover utan problem så det kunde inte gått bättre. Hon reflekterar knappt över att jag går. Skönt!

Torsdag eftermiddag och Fredag var vi som sagt på jobbet, studiedagar. På fredagen jobbade vi med arbetsplan, trygghetsplan, gick igenom rutiner, ändrade schema och bestämde ansvarsområden. Jag hade ju Signe med mig så att sitta och noggrant lägga in saker i kalendern var inte att tänka på utan jag krafsade ner allt på en lapp och fixade det när jag kom hem, och fick TOTAL ångest.

Signes förskola stänger kl 18. När vi har kvällsmöten (APT, handledning, husmöten) slutar vi i princip alltid kl 19. Lös den ekvationen den som kan! Totalt under bara en enda termin är det ÅTTA tillfällen som jag måste fixa så att någon annan kan hämta Signe på förskolan och hänga med henne till sent på kvällen, det är helt omöjligt. Just nu är tre, eventuellt fyra tillfällen lösta, resten återstår. Några enstaka tillfällen är väl en sak att lösa, men ÅTTA. På en enda termin.

Det kommer ju mest troligt vara precis så varje termin. Jag känner att det här är ett övermäktigt problem att lösa även om det kan finnas hypotetiska lösningar som att hon är med mig vid vissa tillfällen (tex husmöten när det bara är vårt arbetslag), chefen är ju ok med att ha med barn på jobbet när vi jobbar ”administrativt”, men det är ju inte en långsiktig lösning… Nattis finns ju, men då kan jag inte liksom hämta ut henne strax efter 19 utan hon måste vara hela natten, vilket i praktiken innebär att det skulle vara nästan två dygn då jag inte träffar henne (förskola på dagen, nattis, förskola dagen efter) för att jag behöver jobba EN TIMME efter att förskolan stängt, och hur mycket jag än tycker om mitt jobb så tycker jag inte om det SÅ mycket!

Så vi får väl se. Jag vet inte hur jag ska lösa det här. När jag blev gravid hade förskolan öppet till 20,00 och problemet existerade inte, men kommunen ändrade sina bestämmelser och så var det kört. Det får väl bli att byta jobb i så fall, men då måste jag byta branch helt, för jag tror inte någon förskola har APT etc under dagtid. Det är ju omöjligt, eftersom det är barn på förskolan. Det är helt enkelt väldigt mycket ångest kopplat till det här. Men som sagt, tre, eventuellt fyra tillfällen är löst och det innebär att jag klarar mig nästan till Oktober. Det är två dagar i september då jag kanske måste kolla om jag kan ha henne med mig en stund, om jag inte kan lösa det.

Livet. Inget om inte en jävligt stor utmaning.

Men men, i morgon är det jobb PÅ RIKTIGT, och väckarklockan ringer runt 03,30. Det blir kul!

En reaktion till “Tillbaka till vardag…

  1. Sofie Makolli says

    Varför måste du ha henne hela natten på nattis i sådana fall? Är det bestämmelser från kommunen? Hos oss fick man hämta barnen senast kl 22.30 har jag för mig, men det är ju så olika!

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.