Börja jobba

Även om hela sommaren och lite till återstår, så känns det som om jag ska börja jobba typ nästa vecka. Med tanke på hur snabbt det senaste året gått så kommer väl sommaren passera i en grisblink!

Jag hoppas bara att vädret skärper upp sig så att vi kan njuta av den för hur bra det här regnandet än är så går det mig på nerverna. Mest på grund av att Signe blir så svår att sysselsätta. Det finns helt enkelt begränsat med alternativ för att sysselsätta henne inomhus en vecka i sträck… Och när hon är understimulerad blir hon gnällig, och jag blir helt sönderstressad och vill paniklaga mat för att lugna nerverna, men det kan jag inte pga gnällig bebis… Bättre väder tack, så vi kan vara ute både för- och eftermiddag!

Av olika anledningar så känner jag verkligen att det ska bli skönt med en nystart på jobbet nu när jag ändå varit hemma så länge. Inget av barnen jag har en relation till kommer ju egentligen vara kvar, så det finns inget som skulle kunna locka. Det ska bli skönt! Jag har fått schema för första månaden när jag ska jobba 80%, hur det blir efter den månaden beror ju lite på hur Signe orkar med att vara på förskolan. Jag misstänker starkt att det kommer bli längre tid med 80%, för hon är så OTROLIGT trött på eftermiddagarna. Nu får jag KÄMPA för att (stå ut) hålla henne vaken till 18, och då gör vi egentligen inte så mycket på dagarna. I höst kommer ju hennes dagar vara fulla av nya intryck, nya människor, nya rutiner. Det skulle förvåna mig mycket om hon inte är helt färdig efter förskolan på dagarna.

Apropå förskolan så var det föräldramöte igår. Kl 15. Av den anledningen kunde jag helt enkelt inte gå. Jag vet ju hur det är, att dom måste planera in det så att det passar verksamheten och all personal som ska vara med, men jag blir ändå lite trött. Det känns som om dom räknar med att ALLA har någon som bara kan hoppa in en vardag klockan 15 och ta hand om barnet. I varje förskolegrupp finns det minst en förälder som ALDRIG kan komma på föräldramöten etc, och det kommer vara jag. Jag är less redan innan jag har börjat. Hade dom lagt det åtminstone EN timme senare så hade ju chanserna ökat markant att man kunnat få barnvakt, två timmar senare hade det inte varit några som helst problem.

Men men. Jag vet vad dom skulle informera om, och känner mig rätt trygg med att jag inte missar något. Bla. våra digitala system för schema och information, och eftersom det är jag som STARTAT UPP dom systemen i vår organisation känner jag mig trygg med att jag vet hur dom funkar 😉

Men ändå. Det är så tröttsamt att redan innan vara den som alltid fattas. Den som alltid är först, och hämtar sist, typ. Vi hänger ju till och med på låset med inskolningen, FÖRSTA DAGEN förskolan är öppen efter semestern står vi där och bankar på dörren, och då har jag ändå fått ta ut två dagar semester för att täcka hela inskolningen. Mina föräldradagar (med hög ersättning) är slut halvvägs in i inskolningens vecka två.

Men nå. Innan dess ska det väl bli en sommar. Med sol och bad och förhoppningsvis lite socialt umgänge. I början av Juli ska jag, Signe och min stalker L (som hämtade jättetomten här!) ut och vandra lite! En kort sväng med en övernattning bara, men jag är så SJUKT peppad. Återkommer hur det känns när jag provburit väskan OCH Signe 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.