Skulle jag kunna få en veckodag till, tack?

Jag hinner inte riktigt med min träning… Har försökt göra ett veckoschema (jag är ju ändå blå…) för att strukturera upp min träning. Jag är extremt lat  och behöver liksom någon (något, ett schema) som talar om för mig att idag är det den här grejen som gäller, bara gör det!

Problemet är att dagarna inte riktigt räcker till… Om vi nu ska göra den här halvklassikern (Visst har jag bloggat om det? Jag minns banne mig inte, men jag och frun ska iaf enligt planen genomföra en halvklassiker.) så måste jag klämma in både simning, skidor och cykling i schemat… Även om man inte nödvändigtvis behöver köra in allt samtidigt så är det ganska mycket som MÅSTE tränas parallellt. Löpningen måste ju hållas igång hela året, 1,5 mil i terräng är ju inget man ger sig på otränad direkt, även om man bara har som mål att GENOMFÖRA. (Plus att jag VILL springa…) Sen är det ju så att jag knappt kan simma… Jag kan BADA utan att DRUNKNA, men att faktiskt SIMMA och prestera i en tävling… Nja. Och 1,5 km i öppet vatten, varav 1 km motströms… Jag måste börja träna NU. Och så skidorna… Jag har inte stått på ett par skidor på över 15 år, och inte ens då kunde jag åka. Man kan säga att jag känner mig stressad! 4 mil ska jag åka, så mjo, jag behöver börja träna FÖRRA veckan… Det enda som jag känner att jag kan skjuta på är cyklingen. Som det ser ut nu ska vi cykla (15 mil bara…) som sista delmoment, dvs om över ett år, så det hinner jag träna när skidhelvetet är över…

Så, det jag ganska omgående behöver få in i mitt veckoschema är alltså simning, löpning, skidåkning och så gymet… För att liksom göra något slags framsteg så VILL jag ju gärna köra varje grej några ggr/vecka, men det är ju bara att glömma om jag ska hinna jobba och ta hand om hundarna (eller typ sova). Jag känner att jag måste lägga lite krut på löpningen eftersom jag faktiskt vill fortsätta springa och tävla även efter halvklassikern, så det får jag köra två ggr i veckan. Samma sak med gymmet, för STYRKA är ju något som kommer behövas i alla grenarna. Sen får jag klämma in simning och skidor/cykel en dag var, så att jag åtminstone LÄR mig att genomföra dom momenten… Sen ska jag köpa ett träningsband och köra ”stakträning” hemma. Det blir inte optimalt, men det BLIR något.

Frågan blir ju lite om inte den dagen då jag simmar kan räknas som vilodag… I den takt jag simmar är det ju inte en direkt högprestationsdag, plus att det sliter ganska lite på kroppen… Man kanske kan betrakta det som halv-vila så kan jag klämma in ett pass till under veckan 😉

Nu låter det ju som om jag är helt träningstokig, men jag är mest stressad över att jag i dagsläget inte ens skulle klara av att bara ta mig runt i minst två av grenarna… Jag behöver verkligen sätta fart med träningen för att ens KOMMA UPP på motionärsnivå…

Skidorna blir ju lite luriga… Det är ju lite svårt att säga om det ens blir snö (fast i Örebro brukar det ju vara det…) och om man har möjlighet att åka, så vi ska hyra rullskidor som vi kan börja träna med. Sporthyra.se hyr ut lite av varje för inte JÄTTEMYCKET pengar, så istället för att köpa grejer som vi troligen aldrig mer kommer använda så hyr vi allt vi kan, bland annat rullskidor. Kan iofs inte åka på såna heller, men jag får väl köpa hjälm och lära mig… Sak ett att lära sig är väl hur man bromsar, resten torde väl ge sig om jag överlever…

Någon mer som ska med och göra halvklassikern? Vi börjar med att simma Vansbro halvsim!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.