Jag äger min 40-årskris!

Jag har under ganska lång tid gått runt och känt mig som en vandrande 40-årskris. Jag tror inte att det egentligen har så mycket att göra med att jag fyllt 40, utan kanske mer att jag i största allmänhet känner mig trött, fet, hängig och går runt här hemma utan smink, i säckiga mjukiskläder täckta av hundhår och med bebisgröt i håret och aldrig har en anledning att göra mig FIN. Rent allmänt föräldraledig… Det började nog redan när jag var gravid, även om jag nog aldrig känt mig så KROPPSPOSITIV som just då! Jag trivdes så oerhört bra med att vara gravid, och kände mig jättefin!Hade inga som helst problem med att visa upp kroppen i tighta kläder. Märkligt, men sant.

Nu känner jag mig i största allmänhet oattraktiv. Så jag har så smått tagit tag i saken…

I tisdags fixade jag mina läppar. Planen var egentligen att åka ner till Varberg och få det gjort där hos en bekant/internetkompis, men det blir helt enkelt för dyrt och krångligt. Med boende och resa skulle behandlingen kosta dubbelt så mycket, och vad sjutton gör jag med Signe under tiden? Även om jag helst ville, så fick det bli en behandling hemma istället just nu!

Så vad var felet med mina läppar nu då? Tja, jag tycker att min överläpp är för tunn. När vi tog bilder på kliniken och granskade tillsammans visade det sig att det egentligen inte är volymen det är fel på, utan formen. Läppen är egentligen i matchande storlek med underläppen, men den är formad så att den liksom ligger lite som en KEPS, eller sticker ut lite som ett tak. Platt på ovansidan liksom. Så, när jag gjorde behandlingen så fokuserade sköterskan inte så mycket på VOLYM, utan form. Hon la fillers för att ”vika upp” läppen lite, och ändra formen på den. Jag är inte så bra på att förklara som synes, men kort sagt så ville vi få fram mer av den röda läppen så att de upplevs fylligare även framifrån.

Jag la inte i så mycket, strax över 0,5 ml (jag glömde ärligt talat fråga exakt hur mycket!) totalt. Min internetvän rekommenderar 1 ml vid första behandlingen, och jag känner nu att hon har helt rätt. (Kom igen, det finns ju en anledning till att jag ville att hon skulle göra behandlingen trots att hon bor i en annan stad!) Inte för att jag vill ha en jätteläpp, men nu när svullnaden lagt sig så saknar jag liiiite volym. Inte så mycket, men lite.

Det var lite svårt att avgöra just när vi gjorde behandlingen, vilket sköterskan sa också. Det svullnar ju mer eller mindre direkt, så läppen upplevs mycket större än den kommer vara. Precis efter kändes det rätt ok (första bilden), men när jag kom hem någon timme senare kändes läpparna helt ABSURDA! (bild två och tre) Dagen efter när svullnaden lagt sig en del kändes dom helt perfekta, så vid nästa behandling ska ska jag lägga i lite, lite mer.

Gjorde det ont? Ja. Delvis! Jag minns inte exakt hur många injektioner det blev totalt i båda läpparna, men säg att det var någonstans mellan 15 och 20 st. Av dom var det kanske sju som gjorde RIKTIGT ont, resten kändes knappt. Var det värt det? Gud ja.

En annan sak som stör mig med mitt ansikte är mina ögonbryn som förstördes totalt under det ljuva 90-talet när modet deklarerade att brynen skulle vara ungefär två strån breda. Jag har ju totalt plockat sönder mina bryn dom senaste 20 åren, så trots att jag nästan slutade plocka dom för två år sedan har dom inte repat sig, utan jag har fått färga och fylla i med penna, med varierande resultat…

Häromdagen hörde den fd kollega av sig och undrade om någon hon känner ville göra microblading på sina bryn. Hon har en kompis under utbildning som söker modeller och gör behandlingen gratis mot att hon får använda bilderna. Count me in! Jag kollade in lite bilder på arbeten hon gjort och anmälde mig frivillig, och igår fick jag mina bryn fixade.

Färgen kommer bli lite ljusare och mer naturlig när det läkt helt, men jag är SÅ nöjd! Tittar jag mig i spegeln kan jag inte ens själv avgöra vad som är tatuerat och vad som är riktiga strån!

Gjorde det ont? Nej, inte särskilt tycker jag! Det kändes absolut, och ”nysnerven” bråkade, men smärtan tycker jag inte var något att orda om faktiskt.

Så, here i am. Makeover 2019. Har haft en känsla av att jag behöver förklara mig, men fuck that! Det är min kropp och jag gör vad sjutton jag vill med den för att må bra med mig själv. My life, my face! Kan säga att det är mer jag skulle göra om jag bara hade råd!

3 reaktioner till “Jag äger min 40-årskris!

  1. Sofie Trinh Johansson says

    Fin innan och superfin nu! Läpparna blev super! Är så sugen på att fixa mina ögonbryn igen nu 😀

    Reply
  2. Sonja says

    Jättefint resultat. Du är modig tycker jag. Så skönt att få bli lite ompysslad, gör underverk för själen.

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.