Den växer…

När jag köpte vinteroverall åt Signe köpte jag storlek 70 och tänkte att hon skulle kunna ha den hela vintern, just då drunknade hon i den! Jomenellerhur. Igår spräckte jag en söm i den när jag skulle ta på henne den, och det var bara att inse att även om det är kort tid kvar av overall-tid så var det bara att köpa en större.

Jag la ut en annons på den lokala köp-och-säljsidan där jag skrev att jag sökte en overall, och att det inte gjorde så mycket om den var sliten så länge den var skapligt hel, hellre då BILLIG(!) eftersom den kanske bara kommer användas 1-2 månader till. (Signe har fårskinn och åkpåse i vagnen, är det bara några få minusgrader så räcker ett fleceset i vagnen)

Fick flera svar i stil med ”Knappt använd, 300kr!” och undrade hur folk läste… Fick också flera svar med billiga och helt ok overaller som fanns alldeles för långt bort för att jag skulle kunna hämta dom, och så fick jag den här som jag åkte och köpte. Väldigt bra skick, inte jättedyr (150kr) och längs samma busslinje som jag bor. Kan inte bli bättre. Storlek 80, så ungen har nu ytterkläder i storlek för en ettåring… Hon brås då inte på mig!

Hon växer verkligen i raketfart… Hon växte nyss i 74, men kläderna jag köpte förra veckan(!) är nästan för små redan… Jag börjar tröttna rejält på att byta ut nästan helt nya kläder, men det är ju bara att bita ihop. Tyvärr svårt att sälja kläderna sen, så jag har DRIVOR av kläder som ligger. Måste ta tag i att försöka få det sålt, så jag kan köpa nytt.

Köpa begagnat i storlek 80 och uppåt är inte helt enkelt har jag märkt. I den storleken är dom flesta barn i förskoleålder, och antingen är kläderna rejält slitna eller så är dom nästan lika dyra som nya. Då är det faktiskt bättre att svälja sina värderingar och gå på HM, ibland måste man få vara en usel människa. Köpte sex bodys och tre par byxor förra veckan (synd att hon vuxit ur dom nu då 😀 ) för 400 spänn.

Växte ur sitt babynest gjorde hon ju redan när hon var en månad gammal, men jag fick tips om att låta den vara öppet så kunde hon använda det längre. Smart! Det slutar väl runt knäna på henne nu, haha!

Jättebebisen gullan <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.