Välja att inte reagera…

Man måste inte reagera på allt… Man måste inte besvara alla kommentarer, speciellt inte dom som man måste kämpa för att formulera på ett sätt som inte är överdrivet drygt… Mitt ”nyårslöfte” var bland annat att välja att inte alltid reagera. Utåt.

Tyvärr är det ju svårare att inte bli sådär ARG som jag blir när ”folk” är korkade. Eller, vilket är vanligare, MENAR VÄL, men samtidigt utgår från att jag är korkad/handfallen.

T ex igår. Lilla hunden hade ont i ryggen. Jag orkar inte beskriva i detalj hur det hela utspelade sig för Signe vaknar om max tio minuter, men på det hela taget hade jag rätt bra kontroll på situationen och hade en handlingsplan. Skrev någon på facebook och instagram om att han var ynklig, och han fick några krya på sig och sådär. Och så kom den oundvikliga ”du kanske ska gå till en veterinär”.

JA MEN HERREGUD vilken TUR att någon sa det! Annars hade jag bara stått där, helt HANDFALLEN, och undrat vad i hela FRIDENS DAGAR jag skulle ta mig till!? Jag hade nog ringt en bagare annars!

Som om jag inte skulle ha tänkt den tanken själv? Dessutom framgick det inte i inlägget huruvida jag HADE pratat med en veterinär eller inte. Jag går (som ni ser) i taket av sånt där! Få saker provocerar mig mer än råd jag inte har bett om. Vill jag HA råd, så frågar jag efter det. Specifikt. I detalj.

Som tex igår när jag frågade var jag kunde se Johan Falk, 12-15, UTAN ATT KÖPA DOM. Och fick tips om var jag kunde köpa dom. Andas djupt. Välj att inte reagera. DÄR. Jag reagerar här istället 😉

Jag får jobba lite på det där känner jag, men året har ju bara börjat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.