Jul och nyår

Och så var det vardag igen. Inte för att mina dagar skiljer sig åt så fasligt, men det är ändå något slags trygghet i att dagarna är som dom ska, när vardag är vardag och helg är helg! Haha, inte ett dugg oflexibel 😉

Julen var ovanligt harmonisk. Jag orkade verkligen inte släpa både hund och barn på tåget upp till norrland, och hennes familj här i stan visade inget intresse för att träffa Signe, så det var bara vi två som såsade runt här hemma men det kändes faktiskt helt ok. Hon är ju alldeles för liten för något direkt firande, eller för att ens bry sig, så det fanns ju inga förväntningar.

Den 23e körde jag och Frodis uppesittarkväll med bingolotto och feelgoodspel från Gaytenors julbrev, och bytte lite julklappar. Jag fick en ny kastrull och en ny fancy stekpanna, och Signe fick lite välgörenhet. Helt perfekt! Jag behövde både kastrull och stekpanna, och Signe behöver ju absolut ingenting. En av hennes bästa leksaker just nu är en träslev… Eller ja, kläder behöver hon ju mest hela tiden, hon växer ju som ogräs.

Frodis fick ett nytt täcke som jag köpte för flera månader sen när hon sov på hotell och tyckte att täcket var så myyyyyysigt! Köpte det fluffigaste jag kunde hitta, och tydligen funkade det fint under natten som kom =)

Nyår bestämde jag för ganska länge sen att vi skulle bo på hotell. Det smäller som FAN här mellan husen på nyår, och även om hunden klarat sig OK senaste åren vi bott här så kände jag att det är onödigt att utsätta en pyttebebis för det, så vi checkade in på hotell hela familjen. Vi bodde bara 1 km hemifrån, promenerade till hotellet, men det var ett riktigt smart drag! Fram till midnatt hörde jag inga smällar alls. Vid tolvslaget hörde jag lite på håll, och kl 01 var det några korkade jävla hotellgäster som gick ut på hotellets parkering och smällde lite, men det gick överlag himla bra.

Hunden och barnet sov, och jag spelade bingolotto och stickade. Enda böket var väl att Signe är så lättväckt, så hon vaknade ungefär tusen gånger under kvällen eftersom alla aktiviteter plötsligt hände i hennes ”sovrum”… Vid midnatt vägrade hon somna om, hon var vaken till typ 02, så vi var inte skitpigga när det var dags att gå upp. (05,30 enligt Signe.)

Och så var det nytt år. Som än så länge flyter på ungefär som det gamla.

Jag har varit lite nyfiken på om pappan ska höra av sig nu när han är långledig och i stan, men nej. Inte för att jag egentligen önskar att han ska det, men med tanke på hur mycket han har härjat och gormat att han SKA VARA INVOLVERAD (som om jag någonsin tänkt hindra honom.. Men det verkar som om ”involverad” mest betyder BESTÄMMA SAKER) är det ju lite intressant att vi inte har hört ett ljud från honom sen vi träffades för en och en halv månad sen. Skönt, om han låter det vara så. Värre om han kommer om ett år och plötsligt ska engagera sig… Än så länge är ju Signe så liten, men om han bestämmer sig för att hatta fram och tillbaka i hennes liv när hon blir äldre kommer jag bli förbannad på riktigt. Bättre då att han bara håller sig borta, vi klarar oss fint ändå! (Vilket jag misstänker stör honom lite, det lät så när vi träffades…)

Men nå, gott nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.