Den totala förvirringen när allt ställs på ända…

Trots att Signe sover bättre nu sen det fjärde utvecklingssteget är över (iaf tre timmar i sträck åt gången, rena lyxen) så vaknar hon flera gånger/natt-varje natt. Ingen big deal egentligen, hon äter och somna om direkt, men det är lite knäckande med alla uppvaknanden…

Så, när hon inatt helt plötsligt SOV från 01,45 till 06,30 blev förvirringen TOTAL! Alla rutiner ställdes på ända… Jag vaknade 05,30 och var helt förvirrad, varför hade hon inte vaknat?! Lyckades somna om till sist. När hon sen vaknade 06,30 var det ju ingen ide att ens tänka tanken att hon skulle somna om, utan vi gick upp direkt, lagom förvirrade med ganska utvilade!

När vi gått halva morgonpromenaden insåg jag att den långa sovstunden innebar att hon inte ätit på flera timmar… I normala fall äter hon sista gången runt 05, så när vi kliver upp är hon inte det minsta hungrig utan klarar sig tills vi äter frukostgröt efter att hunden fått sin promenad. Jag har liksom slutat erbjuda henne ersättning på morgonen för hon vill aldrig ha den. Men nu hade hon ju inte ätit sen halv två på natten, kraken! Nu var det ingen större katastrof, hon överlevde utan minsta knot promenaden, och åt inte ens upp hela portionen gröt, så hon var nog ändå inte jättehungrig.

Men man blir liksom helt förvirrad när rutinerna ändras… När jag skulle ställa in tallriken med gröt-vatten i mikron (det gick VÄLDIGT snabbt att vänja sig vid att ha en sån igen!) stod en flaska ersättning där och väntade på att värmas. Eftersom hon vaknar så tätt gör jag i ordning en flaska och ställer in i mikron, så behöver jag bara trycka på knappen när hon vaknar. Termosen använder vi inte längre på natten eftersom hon ”bara” vaknar var tredje timme, det går inte åt lika mycket ersättning längre på natten.

Det vore ju LJUVLIGT om det skulle bli en trend att hon sover så långa sjok även efter kl 22! Jag kämpar fortfarande för att hålla henne vaken på kvällen, med varierande framgång. De flesta kvällar är hon vaken till runt 18 iaf så vi har kommit en bit på vägen. Just nu (16,19) tar hon en tupplur och kommer vakna om ganska exakt tio minuter, sen är det ca en och en halv timmes kamp för att hon inte ska bryta ihop helt för att hon inte får somna igen. Ultimat vore ju om hon sov lite länge stunder och kanske vaknade runt 17 istället, men så jobbar inte min bebis. 30-minuterslurar verkar fortfarande vara hennes grej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.