Lugnet efter stormen

De senaste veckorna har varit något av en prövning. En bebis som inte sover, och som vill bli konstant underhållen när hon är vaken, och så en MILJON måsten att ta hand om. På sätt och vis var det sort of självvalt, jag kunde ju ha skitit i allt, men det kändes viktigt för mig att dopfikat ändå skulle ha något för alla, oavsett preferenser eller specialkost, och då blev det en del att fixa! (Äppelkolapaj, vegetarisk- och ickevegetarisk smörgåstårta. Låter inte så mycket, men shit vilken tid det tog!)

Så här kände jag mig dagen före dopet, ca två timmar innan Signe somnade för natten:

Själva dopet var helt ok. Pastorn la inte så mycket vikt vid det religiösa, poängterade att Signe får välja själv sen och berättade även lite kuriosa om varför dopklänningen ser ut som den gör. Det var rätt trivsamt! Jag satt och försökte hålla mig för skratt, för i min famn hade jag en bebis som pruttade HÖGLJUTT hela ceremonin… 😀

Igår träffade vi hennes pappa för första gången sen tillverkningen… Jag har inte bloggat om det, men det har varit minst sagt turbulent med den mannen senaste månaderna, så jag var lite stressad innan. Men, det hela blev väldigt civiliserat och faktiskt rätt trevligt. Vi får se hur det artar sig nu, men just igår var det iaf trevligt.

Igår skickade Annika en snap med att julgardinerna var uppe. Och, säger Annika att julgardinerna är uppe, då är det fair game att sätta upp julgardinerna! Typ en halvtimme senare satt mina uppe också, haha! Iaf i köket. Jag hade inte planerat att ha i vardagsrummet, men nu känner jag att jag nog vill det ändå… Får köpa i veckan!

Resten av kvällen ägnades åt julgardinmys och svamprensning. En av Signes doppresenter (nå, kanske mest till mig) var nämligen en påse svamp som nu ligger på tork.

Idag var det VÄLDIGT skönt att vakna utan ett enda måste på schemat. Att bara kunna äta frukost och dricka sitt kaffe utan att planera vilken grej som måste göras i vilken ordning, och hur jag ska jonglera det samtidigt som bebisen ska underhållas. Bara göra exakt vad man känner för. T ex blogga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.