Oväntat mys

Jag satte Signe i barnstolen häromdagen, och jäklar vad glad hon blev! Ett helt nytt perspektiv på livet, att få se något annat än det man ser från golvnivå, det gillade hon =)

Nu är hon fortfarande alldeles för liten för att sitta där några längre stunder eftersom hon ju faktiskt inte kan SITTA, så hon får bara vara där korta stunder. Ungefär så lång tid det tar att äta frukost för oss. Just det där med att sitta i köket och äta frukost tillsammans är oväntat mysigt, måste jag säga! Lite gröt, lite kaffe, och lite snickesnack!

Jag äter mer eller mindre alltid havregrynsgröt med hallon i (Spännande att veta, eller hur!), och Signe har precis fått börja äta lite gröt som är från fyra månader. Hon började för några veckor sen, så vi tjuvstartade. Berätta inget för BVC 😉

I gröten får hon lite av allt det där äppelmoset jag kokade. Insåg först när jag öppnat burken att det var med smak av ingefära, men hon verkar gilla det! ”Barn äter det vi lär dom att äta” sa en kock på nyhetsmorgon, och det ligger nog något i det.

Ännu mer mys är det med den analkande julen! Jag har ju knappt firat jul senaste ca tio åren, de senaste två undantagna, men nu har jag ju någon annan att ”göra jul” för! Orka pynta och pyssla när det bara är jag som ska gå här och mögla helt ensam, men att fixa lite för barnet känns mysigt! Hon kommer ju bara vara ca fem och en halv månad och inte alls fatta konceptet, men jag är helt övertygad om att hon uppfattar myset, och ljusen och att det är något nytt.

Jag har beställt en plastgran. Det tog emot lite att köpa en i plast, men jag vill absolut inte ha något barrande helvete som dör innan julafton, och då fanns det inte så många alternativ. Men jag lär ju använda den i många år, får trösta mig med det.

Affärerna har ju gått bonkers och har julpynt överallt, och en del grejer är ju underbart absurda! T ex den här tomten från Citygross, som typ behöver ett eget rum med våningssäng och allt! Helt underbar! (Tills man glömmer att man har den, och ska upp och kissa på natten…)

Och den här från Ica Maxi som jag blev helt kär i! Lite dyr dock, men Rusta hade något liknande som var billigare, så vi får se om jag kan motstå att köpa en innan jul 😀 Jag har fått hejda mig lite, helst vill jag köpa allt NU (det kan ju ta slut..), men det kommer ju bara bli liggande i nästan två månader…

Men ändå! Mys!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.