Hmm, intressant…

Eftersom matbaren redan ikväll var helt torrlagd var det ju tur att jag köpt hem ersättning. Jag gjorde i ordning 100 ml, och tänkte att det skulle vara för mycket, men då kunde jag ju se ungefär hur mycket hon vill äta i ett mål mat. Jag ammade henne ungefär en timme tidigare, och hon verkade skapligt nöjd efter det.

Jo men tjena… Dom där 100 millilitrarna slurkade hon i sig på några få minuter. En liten, liten slurk lämnade hon kvar. En munfull kanske, men jag drar slutsatsen att hon faktiskt var mätt, och inte bara slutade för att maten var slut.

Så. Ett skapligt normalt mål vill hon alltså äta ungefär en deciliter? Då är det kanske inte så konstigt att jag blir tom? Jag har ingen aning om vad som är normalt, men ett bröst kan ju inte rymma så himla mycket mer än en deciliter?! Och äter hon då varannan timme eller så kan jag tänka mig att det inte hinner återskapas till full mängd, och så är hon svinhungrig på kvällen. Kanske inte så konstigt då om hon vaknar en gång i timmen på natten, hon måste ju vara hungrig?

Jag vet som sagt inte, nu har jag äntligen något att fråga BVC om! Vad glada dom ska bli 😉 Och det ska bli intressant att se hur vikten ser ut, nu när det ”krånglar” lite med maten. Ska hon äta så mycket (det kanske inte är mycket? Men det KÄNNS mycket!) så får jag kanske helt enkelt släppa det där med att bara amma, bita i det sura äpplet och komplettera med några mål ersättning.

3 reaktioner till “Hmm, intressant…

 1. Lina says

  Alla mina barn har fått mer eller mindre bara ersättning. Första barnet sörjde jag nåt fruktansvärt att jag inte kunde amma, det fanns helt enkelt ingen mjölk… Men man vänjer sig och hellre ett mätt barn med en mamma som inte gråter konstant för att barnet är hungrigt… Tipset jag fick
  innan du nu hinner fråga Bvc var att amma först varje mål och sen flaskmata resten. Inte byta ut mål. Då skulle produktionen öka. Vilket den inte gjorde… Älskar för övrigt att jag svarar fast du inte har frågat… ? Lycka till!

  Reply
 2. Freja says

  Det finns hur mycket tips som helst för att öka mjölkproduktionen. Om du låter henne amma så brukar den oftast anpassa sig efter några dagar. Ett tips jag läste var att dricka alkoholfri öl. På många gjorde det tydligen susen. Sen finns det ju amningsteer som ska hjälpa. Mina delammade till de var 4-5 månader, sen blev det ersättning. Tror jag åt och drack för lite samt nojjade över det hela för mycket.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.