A-barnet växer!

Läkarbesök på BVC idag, och knorran fick OK-stämpel i rumpan på alla punkter. Lite dålig stämning när läkaren, apropå vaccinationerna hon ska få senare, frågade om jag ELLER PAPPAN har några släktingar från Sydeuropa? (Det var något med tuberkulos, jag lyssnade inte så noga…) Tja, inte ja så vitt jag vet, men pappan har jag ingen aning.

Paus för obekväm tystnad… Hehe. Sen försäkrade han att det bara var för vaccinets skull han frågade, utöver det spelade det ingen roll! Well, sån tur. Jag tror att, utöver att tvåsamhetsnormen är så stark, blir folk generellt förvirrade i just det här området där jag bor över att någon är ensam förälder. Jag bor ju i ett område där det övervägande är en HELT annan kultur, vilket gör att folk är lite förvirrade generellt. När BVC gjorde hembesök blev dom helt förvånade över att jag hade skötbord… Bara en sån sak. Det är olika, och just i det här bostadsområdet bryter jag mot exakt alla normer som existerar.

Men som sagt, barnet utvecklas som hon ska, och lite bättre ändå! Nu väger hon strax över 4300 gram. Har gått upp 300 gram sen förra veckan(!) och drygt ett kilo sen hon föddes för en månad sen. Det verkar vara bra kvalité på det hon äter!

Hon har inte riktigt återupptagit morgonsnoozen. Hon sover, men vaknar lite nu och då istället för att sova hela förmiddagen.

I morse var första gången hon kunde tänka sig att sitta och liksom UMGÅS lite… Hon var vaken när jag skulle äta frukost, och inte ett dugg nöjd med att vänta i vagnen, så jag testade att sätta henne i knät medan jag åt frukost. Hon satt där så nöjt och ”tittade” på ett youtubeklipp om tomatodling! Kul när hon blir lite mer vaken och med på momenten.

Och apropå att växa så har hon vuxit ur sitt babynest. Hon tar emot med både huvud och fötter… Eftersom hon under första tiden vägrade sova om jag inte hade kroppskontakt med henne så har hon sovit i min säng i babynestet hittills. Eller, hon sover i sin säng tills jag går och sover, då flyttar jag över henne. Men utan babynest vill jag inte ha henne liggande i sängen, så nu är det väl dags att börja öva henne att sova där hela natten. För tillfället är hon inte riktigt medveten om att hon sover där några timmar varje kväll, eftersom jag flyttar dit henne när hon somnat och hon oftast sover medan jag flyttar över henne till min säng, så vi får se hur det går.

En reaktion till “A-barnet växer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.