Man tänker olika…

Klockan tolv hade jag tid hos barnmorskan. I min värld innebär det att jag är där en stund INNAN tolv, så att jag är redo att GÅ IN när det är dags. I hennes värld innebär det (tydligen) att man är där prick tolv, eller kanske till och med lite senare!

När jag hade väntat i väntrummet i drygt 40 minuter och börjat (bli hungrig…) surna till ordentligt så ringer min telefon från hemligt nummer. Jag svarade, eftersom det brukar vara från diverse vårdinrättningar då.

”Ja hej, det är XX, barnmorska på YY vårdcentral… Du hade en tid här klockan tolv…”

Eh, ja jag ÄR här!

”ÄR du? Var är du då??”

I väntrummet..?

Hon hade, tydligen, räknat med att jag skulle komma EFTER klockan tolv, när receptionen var obemannad eftersom dom gått på lunch, och kollat där om jag stod och väntade, istället för att gå till väntrummet… Ibland undrar jag hur folk klarar av att ta hand om sig själv…

Nå, nu var det ju ingen skada skedd förutom att jag hann bli hungrig (vilket iofs kan vara lite farligt för omgivningen), och förhoppningsvis lärde hon sig något av det…

Själva besöket gick väl inte som jag hoppats. Enligt SF måttet har bebisen inte växt något alls på tre veckor (det har hon, tro mig), och det var inte ens öppet för diskussion att slippa ultraljudet. Hon ringde tom själv och bokade tiden. Iofs verkar hon mer intresserad av om det är fostervatten kvar än storleken på bebisen, så det är väl såna grejer dom oroar sig mer för så här sent. Jag ska väl inte gnälla för att dom vill försäkra sig om att bebisen mår bra, kan tänkas. Jag fick tid i morgon halv nio på morgonen, vilket innebär att jag måste kliva upp frekkin’ SEX på morgonen om jag ska hinna rasta hund och äta frukost och allt sånt som man vill göra innan… Ska man behöva stå ut med sånt när man är gravid… 😉

Samtidigt blir man ju lite trött, trots att jag vet att dom har rutiner och bestämmelser för hur man gör saker. Lägger man en hand på min mage så är det så uppenbart att hela bebisen ligger på högersidan av magen, och att det är tomt i resten av magen. Ändå ska dom mäta mitt på, där ingen bebis finns… Klart magen inte blir större där bebisen inte ligger… Men men.

Jag fick även en tid för ett överburenhetssamtal nästa fredag, om hon inte redan är född då. Barnmorskan sa även att jag inte ska räkna med att åka hem efter det samtalet, utan att jag får tid direkt efter för igångsättning. Själv hoppas jag att jag slipper sättas igång, det verkar bli en mycket jobbigare förlossning om det inte startar av sig själv, men samtidigt vill jag ju inte föda ut en JÄTTESTOR bebis heller, så det är väl bara att stålsätta sig och hoppas att hon kommer ut innan dess. (Helst innan 8,30 i morgon så jag slipper gå på ultraljud, haha)

Igångsättning och kejsarsnitt, två saker jag gärna undviker. Nu har kroppen fungerat så fint under hela graviditeten så nu vill jag inte hålla på och bråka med den.

Jag passade på att fråga om var man får åka om det är fullt på USÖ när det är dags, och fick till svar ”Karlskoga!”. Ja men det är ju stängt? ”Ja just ja, det är det ju! Jaaa, då vet jag inte riktigt…” Kontentan av det hela blev iaf att barnmorskan hävdade med bestämdhet att hon aldrig varit med om att någon inte fått plats på USÖ, utan att det var ett ”stockholmsproblem”. Jag vet inte riktigt om jag litar på det, men jag fick iaf till sist besked att OM det mot förmodan skulle vara så att detta unika skulle inträffa så är det Karlstad, Västerås och kanske Falun som ligger närmast. Falun ligger längst bort, men t ex Västerås ligger ju så nära Stockholm så det kan ju vara fullt av den anledningen. Vi får se, helt enkelt. Jag känner mig fortfarande inte särskilt stressad.

Jag BÖRJAR känna mig lite stressad över att bli igångsatt, det VILL jag verkligen inte. Jag vill inte tvinga kroppen till något den inte vill, inte när den har löst allt så bra hittills. Men, det är en och en halv vecka till dess, så förhoppningsvis blir det aldrig aktuellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.