Så många viktiga beslut…

Jag ska vara hos barnmorskan om drygt tre timmar för att kontrollmäta SF-måttet och kolla om bebisen vuxit sen förra veckan (Det har hon, annars har min torso krympt…), och sen får vi se vad som händer…

Barnmorskan sa att om hon inte vuxit vill man göra ett tillväxtultraljud för att kolla hur stor hon är, och här blev jag plötsligt lite ambivalent…

Min ursprungliga inställning till det var att övertyga barnmorskan om att det är helt meningslöst, för det anser jag att det är. Hon har legat precis mitt på tillväxtkurvan hela graviditeten, jag gjorde ett tillväxtultraljud för drygt en månad sen eftersom jag är GBP-opererad och då var hon exakt så stor som hon ska vara. Jag har dessutom gått FEM dagar över tiden. SKULLE hon vara för liten så finns det INGENTING vi kan göra åt det, hon kan ju för sjutton födas i EFTERMIDDAG. Så, helt poänglöst med en extra undersökning.

Men sen tänkte jag lite snabbt att då får jag ju veta (mer eller mindre) exakt vad hon kommer väga när hon föds… Det skulle ju vara lite skoj! Få en uppfattning, liksom.

Frågan är ju om ”lite skoj” är värt att asa sig hela vägen till sjukhuset för… Tveksamt. Jag har drygt 200 meter till barnmorskan, och det känns som ett JÄTTEPROJEKT att gå dit. Att ta sig tvärs över stan med buss till sjukhuset skulle nog dränera mig helt.

Det landar kanske i att jag opponerar mig, men lite halvhjärtat bara… Om det ens behövs, jag känner ju som sagt att hon växt. Jag hade ju hoppats föda innan, så jag slapp gå dit ens *S*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.