Stök-bebis

Vecka 40, sex dagar kvar, och bebisen bökar runt…

Senaste dagarna har hon mest varit aktiv på kvällen, gärna ganska sent. Hon ligger och bökar runt där inne så att det gör ont ÖVERALLT. Huvudet stöter emot bäckenbotten så fort hon rör sig, och det gör hon hela tiden, och det känns ungefär som att få elstötar i underlivet… Samtidigt gnuggar hon rumpan/fötterna mot mina revben, och det gör så SJUKT ont! Jag fattar inte hur hon lyckas!? Logiken säger att hon inte kan vara så lång, men min kropp säger att hon är en ORM.

I morse vaknade hon runt fem och började snurra runt där inne. Det är så ovanligt, det är flera månader sen hon var aktiv på morgonen innan jag vaknat, så jag funderade en sekund yrvaket på om det var dags för förlossning? Det var det inte, det var bara en bebis som lekte oljeborrning i mitt innanmäte.

Ungefär nu hävdar ”alla” att jag ska börja tycka att det är riktigt jobbigt att vara gravid… Det gör jag inte. Visst, det gör ont när hon bökar runt, men det är ändå övervägande helt ok och jag tycker om min gravida kropp även om den är väldigt långsam. När jag sa i början av graviditeten att allt var så LÄTT så sa ”alla” att ”Väääääänta du bara till vecka 40, jag ska påminna dig om det då!”… Men jag har som inget emot att vara gravid. Däremot får hon gärna födas, men det är mest för att jag är lite uttråkad av att bara gå hemma och glo hela dagarna… Föds hon blir det ju lite nytt i tillvaron åtminstone! Ett nytt kapitel, vi är lite klar med detta kapitel nu.

Men, förutom att ljumskarna krampar när jag rör mig (ett tecken säger många) så finns det inget som indikerar att det är dags att föda barn ännu. Ikväll siktar jag på en AW med E, jag orkar inte bara gå runt här hemma och vänta på att hon ska födas…

En reaktion till “Stök-bebis

  1. Freja says

    Jag älskade att vara gravid hela vägen tills de skulle ut. Jag har aldrig mått så bra i kroppen, inte en krämpa. Visst gick det långsamt på slutet men det hade inte terriergubben något emot ?

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.