Ny leksak!

Pratade med manspersonen häromkvällen och vi kom in på fotografering och att det skulle vara roligt att kunna ta hyfsade bilder. För tusen år sen ungefär när jag flyttade från Umeå köpte jag mig en systemkamera, och eftersom jag på den tiden hade rätt gott om tid gjorde jag ett halvseriöst försök att faktiskt lära mig att fotografera.

Sen dess har tiden och den kunskap man samlade på sig försvunnit, kameran har så sakteliga börjat gå sönder, och nådastöten var nog när den åkte med till Egypten och hamnade i en sandstorm… Med lite kärlek och omsorg skulle den säkert kunna bli bra igen men jag har helt saknat det engagemanget för en tio år gammal kamera, även om den säkert funkar fint sen.

Hips vips så hade jag hur som helst köpt mig en ny kamera lite spontant… En Canon Eos 200D. Googlar man lite snabbt så är det ingen kamera man fotar OS-finalen med, men en bra familje/semester/sport/whatever kamera. En kamera för vanligt folk. Inte gratis, men inte jättedyr heller, och verkar rätt enkel att använda. En grej jag verkligen gillar är att man kan synka den med sin telefon och dela bilderna den vägen! En annan grej jag gillar så här efter fem minuter med kameran är att den har touch screen där man bland annat kan välja var bilden ska fokuseras bara genom ett jättesnabbt tryck på skärmen. På hundens högra öga genom en buske, t ex.

Sen ska man ju lära sig alla inställningar också, men TID kommer jag ju ha rätt mycket av närmsta året…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.