Stockholm och Schyffert stod på agendan

Jag hade tänkt se ”var inte rädda” redan i November när Schyffert var i Örebro, men av någon anledning som jag inte minns så gjorde jag aldrig det. Men nu i helgen fick jag äntligen tillfälle att sticka till Stockholm med S och T och se föreställningen. Den SISTA föreställningen, så det var i grevens tid…

Vilket jäkla geni. Det visste jag ju iofs sen innan, men ändå! Smart, rolig, träffsäker. Snygg. Geni. Nu lär det väl dröja innan han gör något nytt, men jag måste se till att se det! Jag och Frodis var i E-tuna och kollade på ”Ägd” för något (några?) år sedan men bortsett från det har jag nog inte sett så mycket utom på tv och internet.

Efter föreställningen var jag så trött och hade ont i magen (Alltså inte ”ont i magen” utan som jag brukar beskriva det ”ont i bebisen”…) så jag köpte en subwaymacka och gick tillbaka till hotellet medan mitt resesällskap gick ut på stan. Jag åt min macka och la jag mig i sängen mer eller mindre direkt, helt slut. Men sen låg jag och pratade med manspersonen (som jag helt plötsligt har börjat kalla vid namn, vad hände där? När blev han en riktig person?) om livet, universum och allting tills vi båda helt enkelt somnade ifrån samtalet runt midnatt. Han är intressant att prata med den där. Man börjar tänka mycket. Igår pratade vi bland annat om en grej som händer i hans liv, och han sa ”Jag är livrädd”. När vi hade pratat ett tag var han troligen minst lika livrädd, men hade mer eller mindre bestämt sig för att genomföra det ändå. Jag hoppas han gör det!

Men samtalet gjorde att jag började fundera… Det är ju det där med att göra saker trots att man är livrädd. (Vad är jag rädd för?) Pusha sina gränser. (Vilka har jag just nu?) Våga för att vinna. (Vad vill jag vinna?) Det är ju mest det där sista… Jag känner mig planlös, och det är ganska jobbigt. Under många år var målet att få en utbildning, ett jobb och att flytta till Örebro. Jag slet rätt hårt med det, och så checkade jag av den. Sen var jag mållös/planlös i ungefär ett år och kände mig vilsen. Och så blev målet att kunna skaffa barn ensam och faktiskt ha råd med det, och så blev det. Nu är jag mållös/planlös igen, och vet inte vad jag vill. Jag mår bra av att sträva mot något, men jag vet verkligen inte vad det ska vara just nu. Hoppas något dyker upp.

Bebisen har haft en kämpig helg, i den mån man kan ha det i en livmoder. Dels blev hon skrämd under föreställningen… Schyffert skulle illustrera något med hög röst, och vi satt precis bredvid en högtalare, och när det brakade loss sprattlade bebisen hej vilt! Hon hade nog legat och sovit, och vaknade av det där förskräckliga oväsendet! Kraken… =)

Idag hade hon vänt sig på tvären igen. Hon har legat ”rätt” (huvud ner, fötter upp) i någon vecka nu vilket är oerhört skönt, men så vände hon sig på tvären igen. Raska promenader är inte riktigt vår grej just nu. Vi kan gå obehindrat-men inte snabbt. Jag får foglossningar och ont i bebisen, och hon lägger sig på tvären. Hemma är det som inget problem, men när vi traskade runt Stockholm fick vi raska på lite för att inte hamna helt bakom och utanför hela tiden. Till sist orkade jag inte med det mer, utan gick som sagt till hotellet och la mig istället. Idag gjorde det svinont i magen när hon låg tvärs över som en korv och snurrade runt! Jag har alltså inga sammandragningar eller sånt, utan det är när hon ligger och pressar fötter och huvud mot mitt bäcken som det gör ont. Men nu ikväll när vi är hemma igen och kan lufsa på i vårt eget tempo har hon återigen lagt sig rätt. Huvudet ner, fötterna upp. Duktig bebis.

Under tiden jag har varit borta har Frodis sovit här tillsammans med Driva och hållit Halonen sällskap! Han har enligt rapporter haft det kämpigt med att hålla rätt på vimsiga tanter som går vilse i skogen och hamnar på en bilväg, så han var rätt trött när jag kom hem =) ”Åh hej, vad roligt att se dig igen!! *Bonk* Zzzzzzz”. Han la sig rätt ner på golvet och bara somnade, haha! Nu ligger han i sovrummet och piper, och tycker att jag ska komma och sova, så då gör jag väl det då =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.