Snart dags för barnmorskebesök

Jag är ju ingen solstråle i vanliga fall, men som gravid har jag blivit sjukt tjurig och lättretlig… Får nästan slaganfall om folk går för långsamt eller bara typ existerar…

Av den anledningen är jag redan lite less på att gå till barnmorskan var och varannan dag (känns det som). Sist jag var där blev jag så himla irriterad för att hon inte LYSSNADE på mig, och det sitter i fortfarande. Jag berättade att jag är så trött att jag KNAPPT tar mig utanför dörren, och hon föreslog att jag skulle åka och simma lite… I andra änden av stan…  Alltså, fatta vilket PROJEKT det känns som när man inte kan jobba och handla samma dag… Så jag blev skitgrinig. Klart jag överreagerade, men ändå.

Dessutom har hon en tendens att, i all välmening, konstant fråga om pappan. Jag känner att hon kan ge fan i det, jag vill inte prata om det. Vi är överens, och när vi inte längre är det så löser VI det då, som vuxna människor. Det är inget jag behöver coachas i, släpp det och låt det vara. Jag är inte 14 år gammal, inte han heller.

Så jag ser inte riktigt fram mot besöket. Jag ska försöka att inte bli så grinig, men jag lovar inget…  Det ska bli kul att få höra hennes lilla hjärta igen, och jag vill gärna veta om hon växer som hon ska, men det tror jag hon gör. Magen har expanderat explosionsartat senaste veckorna… Jag har inte vägt mig sen senaste besöket, men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om jag passerat +5 kilo nu. Sist var det +3 på eftermiddagen när jag precis ätit en massa. Vi får se.

Undrar om det var idag jag skulle bli tvungen att titta på förlossningsfilm? Eller var det amning idag? Herregud, jag fattar att dom gör sitt jobb, men kan sånt inte få vara VALFRITT? Sitta där i 20 min och titta på en film om förlossning… *facepalm*

6 reaktioner till “Snart dags för barnmorskebesök

  1. ciccilus says

   Spännande! Jag har testat safari i mobilen, explorer och chrome på jobbdatorn samt firefox och explorer på hemdatorn och ingenstans buggar det för mig. Jag avvaktar en dag eller så innan jag ropar hej dock 😀

   Reply
 1. M says

  Den där tröttheten… Jag hade nästan glömt. Det känns som så länge sen! I två månader har jag haft min knodd på utsidan och graviditeten känns som ett helt annat liv. Jag fick som gravid höra att jag skulle passa på att sova eftersom det inte skulle bli mycket till sömn senare. Trött pga att jag blivit väckt av bebis är en mycket behagligare trötthet än den jag led av som gravid. Graviditetströttheten försvann i samma sekund som L kom ut och allt är glömt och förlåtet. 🙂 Snart är din bebis också på utsidan. Jag håller tummarna för att din trötthet försvinner på samma sätt som min.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.