Moderna tider…

Har nu ikväll skickat in ansökan om föräldraledighet till F-kassan. Har inte haft med dom att göra på sisådär 15 år(!) så det var ju inte många uppgifter som var rätt… Allra minst årslönen. Det skiljde bara sisådär 200 000kr. Nu får vi se hur mycket det ska krångla innan allt är godkänt bara 😀

Från 1 Juli har jag sökt. Den 5 Juli ska bebisen födas. Lite tight inpå kanske, men jag vill inte slösa dagar. Kanske söker jag sån havandeskapspeng längre fram, men just för sekunden känns det inte nödvändigt. Jag har en väldigt bra chef, som jag har en väldigt bra dialog med, så blir det nödvändigt löser vi det då.

För att kunna skicka in ansökan behövde jag veta vilket datum mitt löneavtal undertecknades, och för det behövde jag ringa lönekontoret eftersom det är det enda pappret i hela VÄRLDEN jag tydligen inte sparat. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte, men jag ringde iaf upp och sa att ”Nu ska jag vara lite krånglig, men…” Jag vet inte om jag föreställde mig att dom skulle behöva ta bussen till något dammigt arkiv för att leta i fuktskadade kartonger eller nåt, men dom var ju SÅKLART supereffektiva. Det tog inte ens 30 sekunder innan jag hade rätt datum… Shame on me =)

Om jag fattat det rätt så går dom tillbaka ett år och kollar på min lön, och då stämmer inte den siffra jag angett, jag har haft högre lön. Jag angav min grundlön, men jag har ju även haft ett lönepåslag på 2000kr i månaden. Men jag tänker att hellre att lönekontoret höjer min siffra så att jag får MER, än att jag anger fel och så blir det bara pannkaka av hela ansökan. Grundlönen VET jag ju vilket datum etc och vet att det är min lön, och den är konstant tills nästa avtal ingås. Vi får se, helt enkelt. Nu är iaf ansökan inskickad, och jag känner mig ett steg närmare en bebis. Fatta paniken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.