Varierad framgång

Efter en vecka med ganska mycket skit på jobbet var det skönt att hitta energi till att traska iväg till odlingslotten för att peta ner morötter och palsternackor i jorden. Det ska fortfarande vara minusgrader i någon vecka till, minst, enligt väderprognosen men sen hoppas jag att våren kommer.

Tyvärr hade jag drastiskt missbedömt plastens hållbarhet, och ställningens, så mina små drivhus som jag ställde upp i höstas för att jorden skulle vara semi-torr när jag slängde ner fröna i jorden hade rasat och gått sönder. Får se hur det går utan dom, nu ligger fröna i bar jord och är ganska oskyddade mot djur, väder och vind. Jag får nog köpa typ fiberduk att lägga över om våren blir som förra våren, och det blir tok-kallt helt plötsligt.

Men nå, nu är det frön i jorden. Palsternackorna var inget större problem att lägga ner ett och ett, men morotsfrön är ju sinnessjukt små, så där ligger det alldeles för många frön på varje plats! Återstår att se om något alls växer upp där i vår, eller överlever för den delen.

När fröna var nedlagda la jag på tinad påsjord i rännorna och öste på snö, och så är det enda vi kan göra nu att vänta och se vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.