Det är inga tarmar, iaf

Sen ultraljudet har det känts mer toppen att vara gravid. Mer eller mindre helt fri från nojor, trots att jag fortfarande inte helt säkert känner bebisen. Nu har jag ju SETT att den lever, och tycks lita på att min kropp klarar av att härbärgera den och hålla den vid liv. NU känns det sådär mysigt som jag trodde att det skulle kännas.

Magen växer, speciellt senaste veckan känns det som om den verkligen dragit iväg (ligamenten i magen bekräftar det genom att göra ont…), och jag TROR att jag har känt fosterrörelser. Överallt står det att det första man känner känns ungefär som bubblor, eller som en fisk som sprätter (…) eller liknande, men det har jag inte känt. Däremot känns det mellan varven (tre ggr på två veckor hittills, så ganska sällan) som om någon PETAR på mig från insidan, ungefär där livmodern borde befinna sig.

Det har som sagt bara hänt några få gånger, och ofta när jag är helt nyvaken och knappt vet vad som är in och ut på min egen kropp, men jag tror ändå det är bebisen. Jag känner mina tarmar tillräckligt väl för att veta att det där inte är några tarmrörelser, och vad det annars skulle vara vet jag då rakt inte. Det är helt nytt, så jag tänker faktiskt ta för givet att det är bebisen. Det är mysigt. Den får gärna peta mer! Kommunicera lite, liksom. Jag ser fram mot om några veckor, när man börjar känna den tydligare, och hela tiden.

”Alla” gissar på att det är en pojke. Jag vet inte riktigt varför, men jag har själv haft en pojk-feeling. Kallat hen för han/honom och så. Men, om man ska utgå från det faktum att jag fortarande hade mens när input så att säga skedde, så är det ganska stor chans att det är en flicka. Det ska bli kul att se vad ultraljudet säger om det.

2 reaktioner till “Det är inga tarmar, iaf

    1. ciccilus says

      Lite klyschigt sådär så ”spelar det ju ingen roll så länge den är frisk”, men blir det en flicka så har man ju viss erfarenhet av att VARA en sådan, det känns som en fördel… Plus att det finns så mycket att sticka till flickor 😉

      Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.