Saker man kan bli orimligt glad över:

Att bli alldeles gråtig över en dålig TV-serie, att få ont i ryggen och gå som en anka av att vagga sig ut på en promenad till odlingslotten och sätta upp två plastskynken över dom grävda bäddarna… 😉 (Nu väntar vi på ihållande minusgrader så jag kan slänga ner frön i jorden, och sen vänta på våren!)

Samtidigt fick jag lite feeling och var på väg att föreslå Frodis att vi skulle gå en vandringsled jag hittade till våren… Väl optimistiskt kanske, men den var ju bara två mil 😉 Kanske till hösten, snarare…

Julen då. Det var supertrevligt att träffa brorsan och hans familj igen, det är nog typ tusen år sen sist. Det var också superkul att träffa mormor igen, henne saknar jag verkligen! Träffade även resten av familjen, minus ena syrran som precis fött barn och ena brorsan som också precis blivit förälder, och ytterligare en bror som jag tror jobbar, och det var oväntat friktionsfritt. Faktiskt rätt trevligt om jag ska vara ärlig. Brorsan hade varit smart och samlat alla hemma hos mormor, så vi slapp åka runt, och det är jag evigt tacksam för. Jag hade inte fixat att åka från ställe till ställe. Nu klarade vi av allihop på några timmar istället.

När resten av familjen var ute i köket och hämtade pizza passade jag på att berätta för mormor att jag är gravid, med stränga förhållningsorder om att inte berätta det för dom andra =) Jag ville verkligen berätta det för henne, och jag ville verkligen inte berätta det för dom andra… I samma sekund som dom andra får veta det kommer exakt hela världen få veta det också, och det skulle inte ha varit min egen historia att berätta. Jag tänker att det kan få bli officiellt på tisdag, om ultraljudet visar något levande i livmodern. Men som sagt, mormor fick veta. Hon blev så himla glad, och förvånad! Mina syskon har ju spottat ur sig ungar på löpande band (Jag tror jag har 10-11 syskonbarn), men vid nästan 39 års ålder var det nog ingen som trodde att JAG skulle skaffa barn. Långsiktig planering och riskanalys är mer min grej 😉

Det är oerhört tveksamt, men vi får se om jag (vi, Bulan och jag) åker upp i sommar. Brorsan passade på att berätta att han ska gifta sig i sommar! Den 14 Juli… Tre dagar efter min preliminärt beräknade förlossning… Jag kommer ju inte åka upp höggravid och riskera att föda barn där, så det känns oerhört tveksamt om vi kommer åka. Möjligen om bebisen föds tidigt, men i så fall några VECKOR för tidigt så man hinner repa sig lite, och även det känns lite väl optimistiskt.

Hur som helst var det en trevlig resa! I retrospekt var det kanske inte vad jag BEHÖVDE, men det var trevligt. Jag skulle behövt sitta i en stuga ensam och lägga ved på brasan, inte umgås med människor varje minut av varje dag, jag var precis helt slut sista dagarna! På julafton somnade jag i soffan efter julmiddagen, himla socialt och trevligt må jag säga. Men det är väl lite så julen fungerar, tänker jag. Man blir helt slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.