Fosterdiagnostik

Alla jag pratar med, som redan har barn, säger ”Du ska tjata dig till…” följt av valfri grej. Blodprover, KUB-test, tidigt ultraljud. You name it.

Hittills måste jag säga att jag känner mig rätt väl omhändertagen av mödravården. Ingen av dom där grejerna man enligt uppgift ska tjata sig till har jag ens behövt nämna, det har bara hänt. Tom grejer jag glömt att jag ska tjata mig till… Det bara händer.

Prov för sköldkörteln tog jag vid första besöket, en vecka efter plusset. Idag var jag på info om fosterdiagnostik, där jag bland annat erbjöds KUB-test. Eller, jag erbjöds att TACKA NEJ till KUB-test, dom vill helst att man gör det. Oavsett om man gör KUB eller ej så erbjuds man (möjlighet att tacka nej till…) tidigt ultraljud i vecka 12, det vill dom också att man gör. Så alla dom där grejerna folk tydligen behöver tjata sig till för att slippa oroa sig, erbjuds jag att tacka nej till, annars ingår dom i grundkonceptet i mitt län. Smidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.