Grävpaniken-del två

(Nja asså, jag råkade skriva samma rubrik igen…)

Cyklade hem från jobbet med en säck löv och en säck kompostpåsar (med matrester i, naturligtvis) i cykelkärran. Mötte chefen som skrattade gott åt löven… Komposten nämnde jag aldrig 😉 Hon skulle bara veta…

När jag kom hem till Vivalla såg jag att parkvårdarna blåst ihop löv igen, och vis av erfarenhet vet jag att det innebär att dom 1, kommer samla ihop och kasta löven och 2, köra gräsklipparen över det som blir kvar. Nu har jag tappat räkningen på hur många säckar jag har i trädgården, det bör vara över 20 st, men det kommer gå åt MÄNGDER när jag ska gräva bäddarna (Uppskattningsvis fem säckar i en tvåmetersbädd, och såna vill jag ha fyra-fem st. Sen ska jag ha en pallkrage också…) så även om jag varken hade ork eller lust så tog jag min lilla skottkärra (Lätt bästa inköpet i höst!) och min lilla hund och gick ut och skrapade ihop mer löv. Tre säckar rymmer skottkärran med lite våld, och jag orkade bara gå en sväng idag, men det är iaf tre säckar mer än vad jag hade haft annars. Det sitter fortfarande lite löv på träden så jag ska nog kunna få ihop någon säck till även om dom plöjer allt med gräsklipparen i morgon.

När jag var klar med löven passade jag på att gräva ner mina sista två hinkar med färdig bokashi. Kanske mest för att jag behövde hinkarna till all den där komposten jag asade hem… Nu är det ca fem grader ute, och det märks att jorden i pallkragarna är KALL. Den är inte frusen, men den sitter ihop i kalla, stora klumpar. Jag blir mer och mer stressad över grävandet, i helgen måste det ske! Jag kollade vädret, och det ska bli lite lite varmare på nätterna i veckan, så med lite tur är inte marken så himla tung att gräva. Det kan gå vägen. Och det faktum att det inte ska bli minusgrader flera dagar i rad gör att jag har lite mer tid på mig innan vitlöken måste grävas ner. Just nu känns allt som en kamp mot klockan, så det är skönt.


Jag hade gärna velat hinna gräva ner dom där hinkarna med bokashi i bäddarna som inte är grävda ännu, men oddsen att marken är grävbar i två veckor till är ju inte riktigt på min sida… Inte ens i en upphöjd bädd. Jag får helt enkelt täckodla och hoppas att det ger tillräckligt med näring till det som ska odlas på lotten. Framför allt vitlök är ju ganska näringskrävande och hade nog gärna velat ha lite bokashi, men jag hoppas täckodling med gammalt hö fixar biffen. Det är ju som sagt himla fin jord på lotten, jag har sett mängder med maskbajs i enorma högar, så jag har lite tur ändå.

Oavsett är det ju inget jag kan påverka. Det är oftast nästan mörkt när jag kommer hem från jobbet (Inte i morgon, så jag ska försöka orka till lotten då och hoppas att dom inte är där och röjer) så jag hinner sällan dit under veckan, och vädret är det ju verkligen inte mycket jag kan göra åt! Håll tummar, osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.