Grävpanik

Pratade lite med även Frodis om gammalt hö, och om hennes kompis kan tänkas ha sånt liggande. Jag har fått löfte av E, men det känns som om jag kommer behöva rätt mycket till hela den odlingslotten, så jag lägger ut krokar lite varstans.

Medan vi pratade så insåg jag att jag MÅSTE gräva mina bäddar i höst, annars blir det inget odlat i vår! Jag hade liksom glömt den lilla detaljen att jag åtminstone just nu är gravid, och därmed förhoppningsvis kommer vara JÄTTEGRAVID i vår när jorden är så pass varm att jag kan gräva en halvmeter ner i den… Det finns ju inte en chans att jag kommer orka det i sjätte – sjunde månaden.

Ergo, det måste grävas i höst. Och inte ”sen”, utan NU! Jag var förbi lotten idag efter jobbet och kollade om något nytt hänt (Oklart, dom KANSKE har rensat lite mer, jag minns inte exakt hur det såg ut sist) och jag kände att marken är rätt hård redan nu, trots att det fortfarande är plusgrader ute, om än inte många. Det är med andra ord lite bråttom! Det vill verkligen till att jag kan göra det i helgen, att det inte blir för kallt i backen, och att jag hinner/orkar gräva alla bäddar färdigt…

Om jag ska kunna plantera det absoluta minimum av vad jag vill så behöver jag gräva tre, men helst fyra bäddar 1×2 meter. Allra helst vill jag gräva en för tomat och sommarens sådd av vintermorötter,  också, men det är inte alls säkert att jag hinner/orkar det. Jag skulle helt enkelt behöva hjälp. Eller värmebölja, så här i slutet av oktober. Troligt, när väderappen visar nollgradigt på nätterna framöver.

Jag fick sån stresspanik så jag gick och samlade lite mer löv. Jag behöver ju något att gräva ner i bäddarna, om jag hinner gräva dom. Tror jag får försöka samla ihop fler i veckan, det kan man ju göra på kvällen när det är för mörkt för att gräva på odlingslotten.

Lilla hunden tycker iaf att det här med att vara odlingshund är ganska trivsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.