Tanka energi

Det känns som om det var en månad sen, trots att det inte stämmer, men igår fick jag äntligen sluta tidigt! Vilken grej, komma hem medan det är ljust…

Jag packade skottkärran med matlåda, pepsi max och spade, och tog med mig lilla hunden och gick till odlingslotten. När vi kom dit träffade vi på killarna som var där och röjde, och jäklar vad effektiva dom varit! Två timmar hade dom varit där, och röjt nästan halva lotten. Dom skulle fortsätta i eftermiddag, och då skulle dom ta hallonsnåret så det slapp jag lägga energi på =)

Lotten är verkligen helt SJUKT stor… Så himla kul! Bara på den här kanten borde jag ju kunna få plats med sex-sju bäddar som är runt två meter långa, och då har jag ändå minst lika mycket utrymme kvar på andra sidan!

Grabbarna hade ju jobbat på så himla fint, så jag hade ju inget att göra… Så jag tog mig för att röja upp vinbärsbuskarna. Dom var riktigt risiga, och helt övervuxna med gräs, men efter två timmar hade jag klippt av dom mest vildvuxna grenarna, rensat bort rätt mycket gräs och rivit upp några skott, och då visade det sig att det var fem buskar-inte en enda stor vildvuxen en. Dom är inte så fina, men vinbär ska det nog bli av dom. Oklart vilken sort, jag hoppas på svarta.

Jag nämnde ju att jag fick känslan av att det var rätt mycket sten… Det var korrekt! Jag undrar hur mkt sten som är kvar under jord sen när jag ska gräva bäddar..?

Konstaterade också att för att kunna gräva alla dessa bäddar kommer jag behöva MÄNGDER med material att gräva ner i bäddarna… Dom typ tolv säckarna löv jag har kommer inte räcka någonstans. E har en del mögligt hö i sitt stall som jag ska få, och Akvariemannen har lovat hjälpa mig att köra hem det, men jag behöver nog ändå mer… Kan man önska sig en ensilagebal i julklapp??

När jag rastade hunden nu på morgonen såg jag att kvarterets trädgårdsarbetare blåst ihop en massa löv i högar längs cykelbanan. Såg ca åtta såna här högar… Skulle tro att varje hög skulle ge ungefär tre-fyra säckar löv… Tyvärr är dom med största sannolikhet inte kvar när jag slutar jobba i eftermiddag, men OM dom är det så vet jag vad jag gör ikväll 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.