Onsdag, dagen när allt funkade…

Eller nå, jobbet säger jag inget om, ibland blir jag så sinnessjukt trött på en del människor… Men bortsett från det!

Först fick jag äntligen tag på Odlingslottsmänniskan. Skam den som ger sig, eller nåt! Han var hemskt trevlig, och undrade om jag ville ha en lott från och med nästa säsong? Njae, sa jag. Om det finns någon ledig så vill jag allra helst ha den redan nu!? Njae, sa han… Men så funderade han lite och ändrade sig.

Det FINNS en ledig. Det är en gammal dam som inte ska ha kvar sin, så den är ledig. Jag gissar att hon betalt till nästa säsong, därav svaret. ”Hon hade en lite annorlunda odlingsstil…” sa han. Tydligen är lotten full med buskar, och det vill jag ju inte ha. Men han sa att vi kollar på den på måndag, och vill jag ha den kan dom hjälpa mig att röja den! Är det bara några småbuskar kan jag ju röja den själv, men är det några monsterbuskar så tackar jag villigt ja till erbjudandet, faktiskt.

Så, nu hänger egentligen allt på att det inte är jättedyrt. På kommunens sida står ett pris, men nu är det ju inte kommunen som ansvarar för uthyrningen. OM det är det priset som gäller kan jag hyra tio stycken utan att det påverkar min ekonomi det minsta, men jag gissar att det inte är riktigt så enkelt. Vi får se! Nu måste jag nog utöka mitt odlande lite… Jag kan ju inte BARA odla lök, vitlök, morötter, palsternacka, tomat och sockerärtor… Då kommer jag ju få äta ihjäl mig på det! Jag får nog ge mig på lite kål också… Men tomat ska jag plantera mycket, mycket mer av! Men, om allt funkar nu så är jag mer eller mindre självförsörjande på grönsaker nästa år. Någon enstaka udda grönsak kommer jag få köpa, men allt jag använder ofta kan jag odla själv. Åh vad jag är peppad!

Sen kom jag hem, och hittade två ynglingar i trädgården. Dom jobbade dom bäst på att få upp det sista av staketet, som nu är klart för min del! Så himla fint det blev! Högt, stabilt, in- och utbrottssäkert och mer eller mindre underhållsfritt. Så himla bra!!!

Så nu har jag rivit ner mina kompostgaller och äntligen fått klippa gräset ordentligt. Fick tömma behållaren två ggr för att den blev full… Nu kan jag, när jag får feeling, gräva ner pallkragarna och fylla dom med jord (Vad ska jag så i dom??) och kompost. Jag kommer behöva MÄNGDER med bokashi… Dels till trädgården (fyra hinkar), och till jobbet (sex-sju hinkar) och till odlingslotten. (Okänt antal-men många)

Jag har ju dock fördelen att jag kan ta hem kompost från jobbet. Ska mina egna grönsaksrester täcka behovet av kompost skulle jag få äta ihjäl mig, jag är ju knappt hemma! Men på jobbet producerar vi ju flera kilo om dagen, att fylla en tiolitershink tar inte mer än en eller max två dagar. 53 barn och 13 vuxna producerar en del kompost… Nu behöver jag bara önska mig hinkar med lock i förskottsjulklapp eller nåt, för så många hinkar ÄGER jag inte!

Nu måste jag youtuba lite på att odla kål…

2 reaktion på “Onsdag, dagen när allt funkade…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.