Triggervarning: Too much information

Trots att testet var negativt väntar jag ju fortfarande på mens. Den bör komma i morgon. Appen säger fredag, men ägglossningen var en dag före appen sa att den skulle vara, så jag räknar med att mensen kan vara en dag tidig.

Men, trots att jag inte vet till hundra procent ännu så känner jag noll förhoppning. Man studerar ju aldrig(!!) sina flytningar så noga som dagarna före mens när man försöker bli gravid, och idag tyckte jag att dom börjat skifta färg mot blodiga. Varsågoda för information, men ni vet ju sen tidigare att det här är en gränslös blogg 😉

Jag blir så himla frustrerad… Folk blir ju gravida till höger och vänster, och använder abort som preventivmedel, och jag blir helt enkelt inte gravid trots helt kliniskt kontrollerade förutsättningar. Så oerhört frustrerande.

Nu har jag ett försök kvar med insemination, och en IVF. Eller tre inseminationer, men jag känner att om inte nästa försök lyckas heller, då har jag misslyckats fyra gånger. Två till lär inte göra någon skillnad… Det är ändå BETYDLIGT större chans med en IVF än insemination. Tyvärr också en betydligt större procedur…

Jag kom att tänka på det i morse, under morgonpromenaden. Blir det IVF så måste jag bland annat ta en massa hormonsprutor för att stoppa min naturliga cykel, och sen starta upp en ny. Jag är oklar över hur många/hur länge, men det är ett gäng iaf. När jag har opererats tidigare så har jag ju fått ta blodförtunnande sprutor i magen eller låret, och det har gått ok trots att jag är så jävla spruträdd. Men, hormonsprutorna ska tas i en muskel. Typ i röven. Det fixar inte jag på egen hand. Så jag frågade T i morse när jag träffade henne om hon kunde tänka sig att hjälpa mig. Vi jobbar ju ca 2 minuter från varandra, så jag kan ju bara ta min spruta och gå ner dit en gång om dagen så fixar hon det. Tack och lov svarade hon ”Självklart!”, och så var DET problemet iaf löst.

Nu hoppas jag ju att jag slipper IVF, men lyckas inte fjärde försöket så blir alla försök därefter IVF. Nu säger jag ALLA som om det vore en självklarhet, men jag får börja kolla upp kliniker snart också. Ska jag betala massa pengar till en klinik så ska jag iaf ta det alternativ med störst chans att lyckas, så då fjösar jag inte med en massa inseminationer utan kör på IVF. Men, med lite (hahaha) tur lyckas fjärde försöket. Eller den efterföljande IVF-behandlingen.

Hade mitt första försök lyckats hade jag varit i sjätte månaden nu. Just saying…

Usch, allt känns så tröstlöst och hopplöst just nu!

2 reaktioner till “Triggervarning: Too much information

 1. Johanna says

  Minns känslan. 18 ggr grät jag i badrummet efter att mensen kommit, innan jag blev gravid och fick August. Fick många bra tips, t ex ”sluta tänk på det”, ”stressa inte” och ”sluta försöka aktivt”. Att folk inte bara kan hålla käften.
  Snart har du din bebis. Jag känner det.

  Reply
  1. ciccilus says

   Har hört dom alla.
   ”sluta tänk på det”, ”stressa inte” och ”sluta försöka aktivt”.
   Nej men tack för tipset! Då ska jag INTE gå till kliniken och bli inseminerad, då kommer det nog funka! Jävla dick head… Jag håller med, folk borde hålla käften mer.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.