Det körde ihop sig direkt…

Min föregångare, dvs personen som just nu är utvecklingsledare, skulle egentligen jobbat till sista Augusti, men behövdes på sitt nya jobb tidigare än så och önskade att få gå tidigare.

Min chef är lite av åsikten att vill man inte vara kvar kan man lämna plats för dom som vill det, och tog mer eller mindre bort uppsägningstiden, så hon slutar redan efter semestern-som hon gick på igår. En vecka under sommaren ska hon jobba that’s it.

Det sista personen gjorde, bokstavligen fem minuter innan, var att lämna fram ett reviderat schema som ska gälla from i höst. Vi har tidigare fått se ett utkast som vi typ-ish godkänt, men på den här versionen är det gjort ändringar som vi inte godkänt, och mina kollegor gick i taket… Många upprörda röster höjdes, vilket troligen var orsaken till att hon lämnade schemat och drog på semester…

Nu landade ju allt i att det här blev mitt problem, eftersom det är mitt ansvar from i höst. Många förhoppningsfulla blickar vände sig mot mig för att jag skulle strimla schemat i småbitar, och helt magiskt lösa det så att alla blir nöjda!

Sorry kids, men den lilla bajshögen tar jag inte! På grund av dom öppettider vi har, 06-20, så kommer jag inte kunna göra ett bättre schema än hon gjort. Det jag kan göra, och VILL göra, är att göra hela schemat rullande. Nu gör alla avdelningar lite som man vill. Vi på min avdelning har rullande schema och kan för vårt liv inte fatta hur man kan vilja ha något annat, medan dom andra två avdelningarna har en fast rad.

Eftersom vi har öppet så som vi har så måste någon alltid börja 06, och på onsdagar måste någon sluta 18,30. Efter 18,30 ”får” inte ordinarie personal jobba -vi kostar för mycket- så vi har separat kvällspersonal. Utöver det måste någon alltid jobba till 17 eller 17,30.

Just nu har en avdelning öppning, och en annan stängning, och den tredje har dom sena onsdagarna-men inget annat. Schemat är helt sinnessjukt orättvist eftersom samma personer alltid får öppna/stänga och några bara har lyxiga mellantider…

Jag kan inte göra något åt tiderna, för det är dom öppettider vi har, men jag är av åsikten att ALLA som jobbar ska dela på skiten, så att säga. Jag vill att schemat ska rulla, så att ALLA någon gång öppnar 06, stänger 18,30 och däremellan jobbar till 17. Det skulle i praktiken innebära att man har en skit-tid var nionde vecka, och det är väl ärligt talat inte så jävla jobbigt?? Istället för att en person ska ha den tiden VARJE VECKA…

Tyvärr är merparten av mina kollegor emot detta eftersom det innebär att vi har nio veckors rullande schema och det blir svårt att planera in återkommande event (fotbollsträning varje måndag tex), vilket jag förstår. Men det är ändå den mest rättvisa lösningen.

Nej som sagt, den här bajshögen tar jag inte. Jag sa att dom får maila personen som gjort schemat så får hon lösa det den vecka hon jobbar i sommar, vilket hon inte har några planer alls på att göra. Dessutom jobbar inte dom som är missnöjda då, så hon kommer ändå inte få till det som dom vill.

Hur jag än vänder mig kommer det här bli min bajshög. Min lösning, så att flest blir nöjda, är att dom får sätta sig ner på sin avdelning och ändra tiderna hur dom vill så att alla blir nöjda. så länge någon är tidig, mellan och sen och totalsumman inkl tjänstemannatid är 40 timmar får dom göra hur dom vill. Opponerar dom sig får jag förklara att min lösning BLIR att göra schemat rullande, så det är vad dom har att välja mellan. Lös det själv eller så blir schemat rullande.

Jag är ju av åsikten att om man inte VILL börja kl 06 eller sluta kl 18,30 så ska man inte jobba på en förskola med dom öppettiderna. Jag vet att min chef är av samma principiella åsikt, det har hon sagt förr. Men hennes jobb, och numera även mitt, är ju att lösa det så att alla mår bra på jobbet… Då kan man (tydligen!) inte säga att folk får köpa schemat eller byta jobb. Jag kommer ju själv få byta jobb den dag jag har barn och inte KAN börja jobba kl 06, om det inte går att lösa så att jag kan byta mina 06-tider med någon kollega.

Jag kommer bli tvungen att boka in ett samtal med min chef för att få hjälp med hur jag ska lösa det här, och hur jag ska lägga fram det… Jag tycker ju att det är någon annans problem att lösa, men jag vet också att den personen inte KOMMER lösa problemet, så det kommer bli mitt problem inom kort.

Välkommen till jobbet då Ebba! Här har du lite problem som du skulle behöva lösa någon månad innan du får betalt för att lösa dom!

2 reaktion på “Det körde ihop sig direkt…

  1. Lina

    Håller med. Råkar man få en stängning när man har fotbollsträning en måndag får man väl be snällt att nån byter.

    Svara
  2. ciccilus Inläggsförfattare

    Men eller hur? På hur många arbetsplatser kan man välja sina arbetstider?? Man får väl vackert anpassa sig efter arbetsplatsens öppettider.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.