Jag får ny cykel i morgon 

I början av månaden fick vi chansen att ”hyrköpa” nya cyklar via kommunen. Vi får en ny cykel, det dras några hundra från lönen varje månad, allt är toppen. Min cykel är förvisso en trotjänare, och den fungerar fint, men eftersom jag inte bara CYKLAR ca fem mil i veckan på den, utan även FRAKTAR saker med den, kan man väl säga att mitt liv och leverne är lite för slitsamt för den. Den vill ha ett lite lugnare tempo.

Det får den hemma hos Frodis, som får ”låna på obestämd tid”, eftersom jag inte bara vill kassera den, men varken har plats för eller användning av två cyklar. Win win.

Cykeln levereras i morgon, ”mellan åtta och tolv”, och jag måste vara hemma. I och med det tar jag komp i morgon förmiddag, och får sovmorgon. Eftersom cykeln tidigast kommer åtta kan jag sova till SJU (det kommer ju inte hända…), och kan därmed vara vaken som en VUXEN MÄNNISKA ikväll. Rent av till midnatt. Helt crazy. Jag kunde mao sova middag idag med. På en SÖNDAG. Helt galet.

Utöver att sova middag har jag lagat mat. Och diskuterat, föga pedagogiskt, med en (förlåt) idiot.  Men om vi bortser från den diskussionen som inte var det minsta produktiv, så resulterade dagen i hummus, glass, pesto, örtsalt och köttfärssås.

Örtsaltet ligger i ugnen och eftertorkar lite över natten, sen ska det mixas igen. Om någon undrar så önskar jag mig en mixer. En sån där riktig maskin, som liksom är gjord för att MIXA saker… Min lilla blender funkar fint för drinkar, proteinshakes och smothies, men mindre bra för att mixa grönsaker och örter. Den är lite för klen. Det gick med visst besvär, och saltet blir nog gott när det är klart.


Det känns som om jag knappt har suttit ner på hela dagen, vilket förmodligen är sant. Dagen har bara swoshat förbi i en rasande fart. Jag har fortfarande saker kvar på min to do för den här veckan, men det är inget jag inte kan skjuta på till i morgon. Jag måste verkligen bli bättre på att praktisera dagtäta rum igen inför hösten, men hälften av grejerna som är kvar på listan är jobbgrejer, och det kan jag göra medan jag väntar på cykeln i morgon. Resten, att uppdatera bokbloggen, är väl inte direkt akut men definitivt något som gnager på samvetet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *