På krigsstigen. Kill them with kindness.

Trots att jag är van att ta strid för det mesta är det ju inte alltid man ORKAR ta strid. Inte direkt iaf… Efter bovärdens helt imbecilla bedömning att mitt staket är felfritt (Alltså, det är ju ett SKÄMT?) och att jag får byta det själv om jag så gärna vill behövde jag samla mig lite innan jag orkade bråka…

I helgen orkade jag inte. Då satte jag upp en pallkrage som med stor sannolikhet är i vägen om staketet ska bytas. ”Fuck it”

05,45 i morse kände jag att NU har jag samlat mig tillräckligt. Det är nämligen så att när jag kom tillbaka efter min morgonpromenad gick jag vägen bakom huset, och tittade på staketet. Eller, på buskarna. Jag/vi har ju nämligen höga syrener på utsidan av staketet, och när jag gick där på baksidan av min lägenhet kunde jag konstatera att det ser jättefint ut. Om man inte anstränger sig det minsta för att faktiskt titta på STAKETET, och inte buskarna.

Medan jag väntade på att datorn skulle starta tog jag nya bilder på staketet och sökte upp vem jag skulle maila. Chefen för fastighetsservice fick ta den lilla bajshögen.

Eftersom jag väl känner till vikten av att åtminstone utåt sett vara vänlig men bestämd var jag oerhört noga med formuleringen nu på eftermiddagen när jag äntligen kom in i datorn. Jag förklarade hela händelseförloppet som sträcker sig över ett år, och bifogade bilder på det felfria staketet. Jag avslutade med att förklara det orimliga i att jag själva ska ersätta detta staket, det bör ligga i Öbos intresse att området är välvårdat, och att det måste bero på ett märkligt missförstånd, med vänliga hälsningar etc…

Det tog ungefär en kvart, så fick jag svar.

Sådär. Det ska nog bli ordning på detta torp också. Han verkar hemskt resonlig, och om jag tolkar dessa få rader korrekt ser han också vissa pyttesmå defekter på staketet-även om det inte uttalas direkt…

SKULLE han vart det leder visa sig vara oresonlig så kom jag medan jag mailade på att jag betalar medlemsavgift varje månad till hyresgästföreningen. Så jäkla bra grej att komma på just då.

Men som sagt, killen jag mailat nu under eftermiddagen verkar inte det minsta besvärlig, så det här ska nog ordna upp sig. Möjligen på bekostnad av en sur bovärd, men att hon inte gör sitt jobb ordentligt är inte mitt problem. Jag får kanske bara gå ut och städa lite på uteplatsen, så jag har mitt på det torra när hon blir sur…

Låter er återigen njuta av bild på felfritt staket, varsågoda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.