Intervjudags

Mjahapp, då var det dags igen för den där intervjun jag stressar över… Nu känner jag mig inte särskilt förberedd längre. Jag kom på en fråga till som jag inte vet om jag kan svara ordentligt på utan att det låter fel, undrar om jag kan få besvara den skriftligt? 😀 ”Varför vill du ha det här jobbet” Tja…

Tur jag har några timmar på mig att formulera ett vettigt svar, även om jag inte riktigt vet om jag kommer hinna tänka! Jag vet ju svaret, bara inte hur jag ska SÄGA det. Kl 14 är intervjun, före det ska jag ha IT-workshop med mina IT-ansvariga kollegor på andra förskolor samt chefen, se är det lunch och rast, och sen är det i princip dags. Oh well…

Diskussionen kom upp igår på min avdelning. Vår nuvarande närmsta chef hade sagt till min kollega att ”Det är många från området som sökt”, dvs från andra förskolor i vår organisation. Vi satte oss ner och funderade på vilka det kunde vara (MÅNGA låter ju så… Många.) och då var jag ju tvungen att berätta att jag sökt. Vi kom inte fram till så många… Det måste vara en förskollärare, och såna är det inte så gott om… Av dom vi kom på som inte redan har en utvecklingsledartjänst är det tveksamt om merparten av dom vill byta förskola och komma och jobba hos oss istället, och så är några helt ny-utexaminerade och har precis börjat jobba på sina förskolor, så vi kom inte riktigt fram till särskilt MÅNGA!

Sen vet vi ju inte, det är ju bara spekulationer. Dom vi tror inte vill byta förskola kanske vill det jättegärna, det har vi ju ingen aning om, det är bara inte det intrycket vi fått. Det spelar ju heller ingen roll. Mina chanser är ju egentligen inte beroende av vilka andra som sökt från vår organisation, folk UTIFRÅN är ett större hot i så fall. I organisationen har jag fördelen att jag redan jobbar där och känner alla utan och innan, och att chefen i så fall måste flytta någon från en förskola till en annan, och hon gör inte gärna det om personen inte v e r k l i g e n vill. Alla förskolor söker ju personal, mer eller mindre.

Nå, vi får se. Jag får knappast veta något förrän i slutet av månaden när hon intervjuat alla dom MÅNGA som sökt. Först ska jag överleva intervjun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.