ÖBO-standard.

Min uteplats skulle besiktas idag, enligt nedanstående kriterier. Jag var lite oroad eftersom det regnat i flera dagar så jag har inte kunnat klippa gräset ordentligt, och heller inte orkat rensa bort exakt varje mikroskopisk del ogräs mellan plattorna.

Samtidigt skulle bovärden besikta mitt staket. Jag felanmälde det för ett år sedan(!) och den dåvarande bovärden ringde mig och sa att han kollat på det tillsammans med snickaren, och dom skulle byta ut staketet på HELA ADRESSEN. ”Vi ska bara få tag på dina grannar först!”.

Eftersom inget hänt på ETT ÅR så ringde jag upp nu förra veckan. Jag vill fixa lite i trädgården, men inte om jag måste riva bort allt för att dom kommer och ska byta staket. Den nya bovärden var oerhört frågande, och sa i princip att några staket byter dom då inte ut, det får hyresgästerna göra själva! Så. Vi sex med trädgård ska då sätta upp varsitt nytt staket. Det blir enhetligt och fint!

Men, när hon ändå skulle besikta uteplatsen så skulle hon kolla på staketet, och återkomma. Vilket hon gjorde idag när jag var på väg hem från jobbet.

”Nej, det är inga direkta fel på det staketet, det kommer vi inte åtgärda!”. Jag ifrågasatte om dom verkligen varit på Krönikegatan TJUGOFEM, inte ”två till fem” eller någon annan adress som inte finns? Nej då, dom hade varit på rätt ställe, och såg inga problem med staketet.

Ta ett par minuter och titta på staketet. Staketet som det inte är några större fel på. Staketet som, tydligen, är ÖBO-standard.

När vi nu har tittat på staketet så kanske vi ska fundera på hur det kommer sig att Vivalla har så dåligt rykte? Kan det bero på att ”ÖBO-standard” tydligen är snäppet UNDER knarkarkvart? Om det inte är något fel på ett staket som rasar om man tittar på det för länge, varför skulle folk som bor här vara rädda om området? Också lustigt att en bovärd kan lägga en arbetsorder hos en snickare, men att den sen magiskt försvinner för att det, HELT PLÖTSLIGT, inte är något fel på staketet.

Det är inget fel på staketet som har ett HÅL in till grannen, och lika många hål ut i kvarteret.

Men det är ju skönt att veta var ribban ligger för ”ÖBO-standard” inför nästa besiktning av uteplatsen.

2 reaktion på “ÖBO-standard.

 1. Freja

  Skicka detta inlägg med bilder till bovärdens chef, områdesansvarig eller även högre upp!

  Svara
 2. Peter Hovlund

  Hej!
  Mitt namn är Peter Hovlund och jag är ansvarig för ÖBO i Vivalla. Jag har läst vad du skriver ovan och vill gärna komma i kontakt med dig för att reda ut vad som hänt och hur vi går vidare. Just i detta fall är det lite speciellt efter som staketet du nämner inte är byggt av ÖBO utan av tidigare hyresgäster. Därför ingår det inte i vårt normala underhåll. Men, kontakta mig gärna så ska vi reda ut detta.
  Vänliga hälsningar
  Peter Hovlund, distriktschef Vivalla/Baronbackarna 019-194334

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *