Lättprovocerad.

Jag måste ju erkänna att jag är oerhört lätt att provocera Det krävs nästan ingen ansträngning alls.

Jag gillar också podcasts, och det alla mina favoriter har gemensamt är att dom produceras av människor som har jobb och skit, och inte har tid med mer än ungefär ett avsnitt i veckan. Tyngre kan komma med fler, men i snitt ett i veckan. Jag har lyckats samla ihop ett ganska bra gäng, så jag har ungefär ett podcast-släpp varje vardag. Dvs, varje pod jag följer släpper ett avsnitt i veckan, och dom har lyckats välja olika veckodagar så det kommer ungefär ett avsnitt om dagen under veckodagarna i min app.

Men really. ETT OM DAGEN?! Jag lyssnar ju flera timmar om dagen, det krävs mängder med avsnitt! Jag varvar med storytel, men jag är ju också humörlyssnare. Jag måste vara SUGEN på det jag ska lyssna på. Just nu är jag inte ett dugg sugen på min bok, även fast den är bra.

I denna problematiska anda söker jag ständigt efter nya podcasts att lyssna på. Gärna såna som har funnits ett tag så det tar en stund att lyssna ikapp. (På samma sätt som jag konsumerar TV-serier, eller bok-serier) Jag fick tips om Fördomspodden, och började lyssna för några dagar sen. Jag har inte riktigt fastnat än, men det duger. En del gäster (Magnus Betnér, Kalle Zackari Wahlström etc) längtar man ju efter att komma till, andra är helt ointressanta.

Igår lyssnade jag på Katrin Zytomierska. Med reservation för stavning. Jag följde hennes blogg för massa år sedan, ungefär när hon fortfarande var tillsammans med Alex Schulman. Ungefär samtidigt som det tog slut började hon fett-hata och kroppshetsa, och verkligen HELT utan att kunna se längre än sig själv nedvärdera exakt alla i hela världen som inte föll inom HENNES norm. Jag slutade följa. Men nu dök hon upp i min podcast, och eftersom jag även har en hang-up att jag måste lyssna på alla avsnitt, även dom ointressanta, lyssnade jag.

Vi kan väl nöja oss med att jag inte kommer börja följa hennes blogg igen. Jag blev så provocerad. Kropphetsen finns såklart kvar, tillsammans med en total oförmåga att se bortom sin egen person. HON har minsann aldrig upplevt några orättvisor eller ojämställdhet, så hon fattar inte vad alla feminister snackar om? ”Kvinnor borde sluta försöka förändra världen och fokusera lite mer på sig själva”.

NEJ! Det är just exakt precis det vi INTE ska göra. Vi ska inte sitta på våra priviligierade rövar och känna att ”JAG har det ju rätt bra, så varför ska jag bry mig?”. Man måste kunna se lite bortom sig själv, och dessutom bry sig, för att vara en värdig människa… Man kan inte bara sitta still och känna att man skiter i allt för att man själv har det bra, när det finns så många grupper i samhället som INTE har det bra. Det övergår mitt förstånd hur man kan vara så ignorant, och dessutom lite självgod över att man är så ignorant? Som om det vore eftersträvansvärt att skita i alla utom sig själv?

Herregud så provocerad jag blev. Och det blev inte bättre av att hon tyckte att Trump nog har en poäng eller två, och att psykisk ohälsa är komplett hittepå som vi borde prata mindre om. Maken till självgod, ignorant människa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.