Räddningsinsats och husmorspsykos

Jag tog en tupplur igår och när jag vaknade och sneglade ut genom sovrumsfönstret tyckte jag att växthuset betedde sig märkligt. Det visade sig att det blåst ner medan jag sov… Eller inte så mycket NER som ISÄR. Hyllorna hade rasat, och med dom nästan alla mina späda små växter.

Några har klarat sig ok. Sockerärtorna är mestadels hela, och hyllan längst ner till höger med sallat, spenat och sockerärtor har överlevt, men alla mina sent sådda tomater, och P’s cocktailtomater, dog döden direkt.

Jag gjorde en liten räddningsaktion och planterade ut det som kanske går att rädda. Sockerärtorna hade jag velat ha lite större innan jag planterade dom, men det får duga. Dom kan nog klara sig rätt bra. Spenaten är MYCKET tveksam, men jag planterade ut den ändå. Kanske att ett blad eller två klarar sig… Jag har ju en laddning spenat till som överlevde, men jag vill att den blir mycket större och mindre ömtålig innan jag planterar ut den.

Och så fick alla humlor och bin en vattenskål. Ska dom jobba och slita med att pollinera mina jordgubbar kan dom få lite vatten som tack.

Och till sist plockade jag lite rabarber. Dom som var stora var så himla stora så dom här små krakarna fick inget ljus. Problemet är ju lite vad jag ska göra med rabarbern… Jag gillar att ha rabarber, men äter inget av det man kan GÖRA med rabarber.

Nu hittade jag ett recept på rabarbersylt som jag testar. Jag äter inte sylt, så jag kommer troligen ge bort den. Jag köpte hem en flaska hallonsylt för länge sedan, för att E skulle ha sylt när hon var här och käkade pannkakor. Nu borde den väl kastas, eftersom E med största sannolikhet aldrig mer kommer komma hit, om jag inte plötsligt blir kompis med mamman. (Om jag bara visste hur skulle jag inte tveka en sekund, gud vad jag saknar den där lilla sexåriga donnan!)

Det här är lite kärnan i min husmorspsykos. Jag gillar att GÖRA saker, men jag vet antingen inte vad jag ska göra med allt, eller så äter jag det inte. Sylt, saft etc med jättemycket socker äter jag inte, och alla grejer jag picklar vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Jag kan ju inte äta ALLT själv. Men det är kul att göra.

Myntaglassen blev poppis i lördags, det var kul! Nu har jag ändå jättemycket mynta kvar och skulle kunna göra glass åt hela Örebro. Kan man koka sylt på mynta tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.