Våldtäktskulturen Sverige…

Den här bilden tillsammans med en artikel från expressen tror jag delas just nu tio gånger om dagen i mitt facebookflöde.

Någon enstaka delare vänder sig mot den, och får genast mothugg av sina vänner/följare för ”det är ju ett uppenbart skämt!”, men dom allra flesta menar lite med näsan i vädret att folk MÅSTE utveckla lite humor!

Själv ser jag inte det roliga i ett uppenbart våldtäktsskämt. Originalet har varit viralt i många år, och lyder ”Sätt på mig när jag är full, städerskan”. Dvs, ”idka samlag när jag är en smula värnlös.”

Vänder man sig mot det är man humorbefriad och saknar hjärnceller. Och det är bara två saker jag fått höra om mig själv under dagen. I det här landet är våldtäktskulturen så utbredd att det är helt ok att skämta om, och gör man inte det är man torr, humorbefriad och ointelligent. För man FÖRSTÅR inte att det ju handlar om en DISKMASKIN!

Dom här människorna vill alltså hävda, för att lite sopa igen spåren efter sin egen dumhet, att dom tycker att startandet av en diskmaskin är ett skojsigt skämt. Lite som om man skulle skämta om att dammsuga.

GIVETVIS är det inte så. Man skrattar för att det är en rolig, uppenbart sexuell, referens. Och i det här landet, som så många andra, är det ok att skämta om att idka våld mot kvinnor. Testa att använda samma formulering om ett barn, eller ett djur. Det skulle bli ramaskri. Nu menar jag givetvis inte att varken det ena eller det andra är ok, bara att det ena, våld mot kvinnor, är så normaliserat att det är ett skämt man inte ens reflekterar över.

Därför, och av så många fler anledningar, kommer jag fortsätta protestera mot det lustiga med den formuleringen. Och för den som vill bilda sig ytterligare rekommenderar jag Fatta.nu och fattapodden som en början.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.