Hur en rasist resonerar:

(Och tyvärr överdriver jag inte, det är fritt citerat)

”Jag tycker faktiskt att SVENSKAR ska få jobb i första hand!”

Jag tycker att den som är mest kompetent ska få jobbet…

”Nej det tycker inte jag! För äldrevården i det här landet är jättedålig!”

Men vänta nu, hur är det relevant?

”Jag har rätt till min åsikt!!”

Nästa person: Jag tycker att dom måste lära sig SPRÅKET!

(Sagt av någon som särskriver, inte vet hur konceptet skiljetecken fungerar och stavar fel. På tal om glashus.)

Jag blir helt matt. Det finns så mycket hat och fördomar i den här världen, och alla samlas i diverse kommentarsfält och spyr hat omkring sig. Dagligen har #jagärhär aktioner runt om på internet för att stävja hatet och lyfta det positiva istället, men när man tar sig an uppgiften blir man helt MATT. Ofta urartar det hela i generellt hat, som inte har det minsta med sakfrågan att göra. Som att nyanlända över 40 inte ska få jobb, för att äldrevården suger. (För det gör den, för hens föräldrar, DOM…)

Samtidigt sitter en expressenprofil på twitter och säger att Romani är ett påhittat språk, under eurovision… ”Ja men jag TYCKTE faktiskt att delar av refrängen lät påhittad!” pudlade hen sen när hen blev rättad.

Är det något vi borde lärt oss av Trump är det att don’t drink and tweet.

En reaktion på “Hur en rasist resonerar:

  1. Linn

    Om man får vara fördomsfull om de fördomsfulla, jag antar att personen som tyckte svenskar skulle få jobb aldrig skulle resonera på samma sätt om det gällde att bara typ kvinnor skulle få jobb..

    Bra kämpat, får ont i magen av hur mycket inskränkta människor som finns, som på allvar tycker det skjuts för lite (hata kan man göra, men på riktigt tycka skjuta folk vid gränsen!?) och att vissa människor är mindre värda. Tur det finns människor som du som hjälper till att fostra en ny generation.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *