En evighetslång cykel…

21 dagar kvar, give or take, innan det blir insemination. Just nu känns mina cykler sjuuuukt långa…

Mellan försök ett och två, om det blir ett försök två, blir det betydligt kortare väntan. Med mina korta (evighetslånga) cykler kommer jag förmodligen få mens innan det är dags att göra ett graviditetstest. Det är väl tidigast 14 dagar va? Enligt min app får jag mens samma dag. Vänta två dagar med testet så har jag sparat några hundra 😉

Om det inte heller tar sig på försök två blir det verkligen en lång väntan. Sist jag hörde något var det s e x månaders väntetid, ”kanske lite kortare om dom hunnit jobba ikapp lite”. Labbet är en smula överbelastat.

Hade jag inte haft ett begränsat antal försök hade jag fortsatt med insemination, bara för att få GÖRA något och slippa vänta. Just att bara vänta på att dagarna ska gå är outhärdligt. Nu KAN jag välja att bara göra insemination, då får jag sex försök. Det finns ju egentligen ingenting som säger att det inte ska ta sig på sex försök, min kropp tycks ju fungera, men om det inte skulle göra det skulle jag ju aldrig förlåta mig själv. 15% chans med insemination, 35-40% med IVF. Här i Örebro gör dom IVF så att dom väljer ut en spermie och injicerar den i ägget för att spara sperma, så inte ens den slöaste spermie kan misslyckas. Sen får man bara se om odlingen tar sig, och ägget överlever i kroppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *