Guacamole to be!

En sak, utöver en ökad medvetenhet om hur sjukt mycket plast vi använder helt i onödan, som jag är glad att jag fick med mig från Australien är inspirationen till att göra mer mat själv!

Jag har ”alltid” gillat att laga mat. När jag var tonåring var det tradition på somrarna att komma hem och äta köttfärssås och fruktsallad hos mig. Sen dess har jag utökat repertoaren lite, och det är ett konstant ”arbete”. Just nu är jag väldigt förtjust i långkok, helst såna som tar hela dagen, och vegetariskt.

Men i Australien hittade jag inspirationen till att göra även TILLBEHÖREN. Guacamole, tex. Jag brukade alltid köpa santa marias (är det väl?) kryddpåse och gräddfil, och mosa ner avocadon i. Men att göra egen är ju SUPERENKELT, när man väl börjar undersöka saken… Fyra ingredienser och lite örtsalt-klart! Betydligt nyttigare, fritt från tillsatser och dessutom billigare.

Så här ligger ingredienserna och väntar på att avocadon ska mogna. Inte koriandern dock, den ska ner i helgens långkok-chili con carne!

Och är det en del av mitt kök, förutom det där lilla grönsaksfatet, som jag är LÖJLIGT nöjd med, så är det min olje/vinäger/lök/kryddförvaring. Kan inte riktigt svara på varför, men jag bara myser när skålen är full med lök.

Och apropå plast. Sen jag kom hem i mitten av januari har jag inte köpt en enda plastkasse när jag handlat mat. Ändå har mängden plastpåsar i skåpet knappt minskat så det syns, trots att jag kastar sopor regelbundet… Det är helt vansinnigt så mycket plast vi använder helt i onödan! Och nu när jag tittar på bilden ovan ser jag en helt onödig bit plast som kunnat få förbli o-tillverkad. Plastsnutten som sitter runt korken på en nyköpt kryddburk… Sista gången jag köper en burk av det märket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *