Paolos Yoga-bokrecension

Den här typen av bok brukar jag dubbelposta, både här eftersom träning och hälsa är relevant i min vardag, men även i bokbloggen.

Yoga utan andning är bara stretching

I Paolos yoga avmystifierar Paolo Roberto yoga som träningsform, och poängterar att vi alla har olika ingångar till den.

Oavsett om du tränar yoga för att bota en ond och stel rygg, vill bli stark och smidig eller har behov av att lugna tankarna och andningen så funkar det. Det handlar inte om att kunna nudda dina tår, utan om vad du kan lära dig på vägen ner till tårna.

På sitt karakteristiska sätt delar Paolo med sig av sin yoga. Det handlar inte om rökelse, sanskrit och mantran, utan om vikten av andning, fokus, kroppskännedom och tålamod. Genom att förstå och kunna kontrollera din andning i övningarna kommer du att uppleva de positiva effekterna av djup stretching, och då kommer även styrkan, smidigheten och lugnet.

Well. Jag har ju en bit kvar innan jag är riktigt DÄR, eftersom en sak jag gillar skarpt med den här boken är att det går relativt snabbt att göra ett pass *S* Ja, tidspress är motsatsen till yoga, men ibland ser livet ut så och då uppskattar jag att man kan få ett komplett pass på relativt kort tid.

Jag har främst gjort ryggpasset, eftersom min rygg är i enormt stort behov av stretching och mer rörlighet. Jag har problem med korta, stela muskler i baksidan av låren och rumpan, och det sliter sönder ryggen. Men, ju fler gånger jag gör passet desto mindre benägen känns ryggen att krampa ihop, och jag får inte lika lätt ont i rumpmusklerna av en normal promenad.

Jag gillar Paolo, han sätter en profilbild till mina ledord-Aut viam inveniam aut faciam. I’ll either find a way or make a way. Han vet dessutom vad han pratar om när det gäller träning, och i det här fallet yoga/stretching. Han har koll på kroppen. Boken är snygg och övningarna är enkla att förstå. Pluspoäng rakt igenom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.