Julfirande och shark alarm!

Julen firades a la sweden den 24/12, med skinka, köttbullar, ”prinskorv”(-ish) och gravad lax,mm. 

Och öl.

Sharon sa ”jeff gillar dig, du dricker vad som helst!” 

Korrekt. 



Storasyster var en smula längtig…


 Vi firade svensk/engelsk, och då ingår det att poppa typ smällkarameller, få en liten present och ha en krona. Sån är lagen. 

Vi delade ut julklappar. Jag fick en SMULA dåligt samvete, för jag fick så fina presenter, men hade inte så många med mig (typ två-till barnet), men fick jättefina presenter!

Jag fick ett fantastiskt fint vinglas, ljusmojar och en bok med Aussie slang, och… *trumvirvel* massage och facial.  En hel timme där någon TAR på mig! Vad jag tycker om det kan ni ju läsa om i ett föregående inlägg. 


Sen drack vi mer öl, tittade på film, och somnade. 

Den 25/12 var det typ Aussie christmas. Det är en ongoing dispute mellan S och svärmor. ”Vi firar svenskt! Vill du fira Aussie-go ahed!”

Så den 25/12 låg jag, S och A och tittade på film. Jag gjorde en ”lift and twist” med bebisen, och dödade min rygg lite, så jag spenderade juldagen på golvet.


Gilmore girls. Jag älskar Gilmore girls!

Utöver det innebär Aussie x-mas att man äter räkor på grillen. Punkt. Och det gjorde vi. Och det var gott. Sen var den dagen över. Efter några öl som botade mitt ryggonda. 

Idag (annandagen/boxing day) åkte alla sin väg. Vi packade ihop lilla familjen, och drog till stranden. 

Vi hann komma dit, packa upp oss, ta ett SJUKT skönt dopp, landa i solen och precis börja känna att det var dags för nästa dopp, när två livräddarbåtar kom körande i full speed. 

”Get out of the water-shark!” Var budskapet. Och let me tell you. Folk här tar sånt på allvar. Vattnet tömdes på folk. På mindre än två minuter var havet folktomt. Och jag skojar inte, det var en varm dag. INGEN gick i vattnet. En båt åt varje håll och hela havet var tomt på folk. Jag vet inte riktigt vad som imponerar mig, men det var så SJUKT mäktigt! Skarpt läge lixom! Sjukt imponerande. Get out-and they got out! Ingen ifrågasatte. Ingen ville dö… 

 

Efter typ 30 minuter började folk plaska lite i vattenbrynet, men livräddarbåtarna fortsatte patrullera. Dels för att hålla folk ur vattnet, och hålla koll, men även för att skrämma bort hajarna från stranden. Efter några timmar gav dom upp, och vi tolkade det som faran över och hoppade i vattnet. 

När det började blåsa orkan och sanden flög gav vi upp och åkte hem. Väl hemma kände jag att öl vore ju sjukt gott. När jeff åkte sa han ”jag tänker inte TA MED mig ölen, jag lämnar den åt dig så du har något att dricka!”. Så, this is nannys drunken night. Jag frågade pappan om han ville hålla mig sällskap, och det ville han. ”Vi har bara tre kvar (efter mina fem), åker du och köper mer?” Och det gjorde han. Han ville gärna att jag åkte med (efter att jag tagit på mig kläder) , så vi kunde ”välja olika flaskor att provsmaka” eftersom jag bett om hjälp med att välja öl åt F (vilket S löste genom att säga att ”jag brukar köra förbi ett bryggeri där man får titta på när dom brygger ölen!”) . Jag klädde på mig och följer med, och det var ju tur. Mitt bidrag till ölväljarprocessen var att stå bredvid och se söt ut medan D sa ”den HÄR är bra, den måste vi testa!”

Men jag är sjukt bra på att TESTA. Och F kommer få öl som jag vet hur den bryggs. 


Min julhelg i kvadrat. Jag mår så bra! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.