Ingentinget före alltinget

Jag borde ha köpt hundmat idag, men jag sket i det. Jag sket i exakt allt, och satte mig i soffan hela dagen. 14 timmar stickande och tv-serietittande. Jag skojade inte när jag sa att jag brukade tillbringa hela dagarna framför datorn, även om jag just idag använde den som ”dvd-spelare”. Det var hur som helst skönt att bara sitta, sticka och slötitta på en tv-serie. Eller två, den första tog slut… Inte ens tänka en vettig tanke. Välbehövligt.

I morgon drar den sista sommarveckan igång, och det ska bli så skönt när den är över. När arbetslivet återfår lite struktur, barnen är på sina avdelningar, grejerna är där dom ska vara, och man har lite att TA TAG I om dagarna. Saker att planera, problem att lösa, aktiviteter att styra runt, möten att gå på. Inte bara gå omkring och lalla.

Jag ser verkligen fram mot hösten, det ska bli riktigt roligt med en ny termin. Dels för att jag fått utökat ansvar och numera är IT- och IKT-ansvarig för alla sju förskolorna, och ska försöka göra något vettigt av det (med kollegor som med svårighet kan läsa sin mail, jag får verkligen börja från grunden), och dels för att vi har fått en tydligare struktur att arbeta efter/med. Mallar och shit, jag mår bra av sånt!

På IKT-sidan tror jag (eller planerar jag) att vi ska jobba lite med programmering i höst. Jag har sett en sjukt kul robot jag vill köpa in, men för att kunna motivera det ska barnen få börja med att programmera varandra. Förutom att det känns sjukt roligt ser jag mängder med pedagogiska fördelar. Förmågan att/nyttan av att vara tydlig, lära sig följa och ge instruktioner, vad som händer om man inte är tydlig i sina kommandon. ”Du ska gå DIT” fungerar sådär på en robot.

Och så allt det vanliga, matematik, lägesord, riktningsanvisningar. Och allt det ryms inom IT/IKT. Dessutom kan jag nog få in det i vårt tema: Kroppens sinnen. Att uppleva programmeringen med hela sin kropp. Som sagt, jag är SJUKT peppad på hösten, och behöver sätta mig ner och googla lite mer på det här så jag får en plan. Man kanske skulle börja med att göra det på ett papper? Som ett spel. Och sen flytta ut det i 3D. Det är nog lättare för barnen att förstå konceptet då!

Men först ska jag överleva sista sommarveckan. Förutsatt att vikarien vill (och det gissar jag att han vill när han nu avbryter sin semester) så kommer jag gå hem tidigare på fredag, och ta långhelg. Veckan efter kör vi igång direkt med inskolningar och shit, och det kommer vara så rörigt. Jag hatar rörigt! Vi kommer inte vara igång med riktig verksamhet förrän tidigast veckan efter, om ens då, och det stör mig.

Men men, en vecka i taget, och även om vädret säger annat så är det sommar i en vecka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.