Ungar. Helt otroliga.

Min förskola är med i ett samarbetsprojekt som heter Erasmus+, där vi utbyter erfarenheter mm med förskolor och skolor i England (det är dit jag ska åka om några veckor, med projektet) Island och Turkiet. 

Bland annat ska vi utföra olika uppgifter med barnen, och sedan utvärdera och reflektera. Den här terminen ska min barngrupp lära sig sjunga ”huvud axlar knä och tå” på alla fyra olika språken som ingår i projektet… Sweet mother of Moses! Vi började med engelskan, och herregud!! Det tog inte ens två dagar innan dom kunde den, och då tränade vi kanske fem minuter om dagen. Efter fyra dagar sjunger dom den flytande, helt utan hjälp och på eget bevåg bara för att det är kul.

Igår började vi med isländska. Det är fan inte helt lätt ens för en annan som ändå är vuxen, men ungarna är helt otroliga! Fem minuter, och dom ”kan” orden, nu behöver som bara öva upp säkerheten. Helt otroligt! Jag misstänker dock att turkiska blir lite trixigt… På engelska och isländska är det ändå ord för ord, så att säga (huvud-head, näsa-nef), men på turkiska kan ett svenskt ord översättas till tre turkiska. Trixigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.