Flytta hit och flytta dit…

ComfortZone-randi Så, nu är bloggen flyttad. Jag kände att det var en smula onödigt att ha en hel domän som bara samlade damm eftersom jag inte längre visste vad jag skulle ha den till, och nu när man så enkelt kan använda wordpress istället för one.coms egen bloggfunktion var det ett ganska enkelt val. Välkomna!

Flytta mig själv tänker jag också göra. (Och du som springer till min hyresvärd och säger till honom att jag ska flytta, så han ringer en gång i kvarten och undrar om jag bor kvar, SLUTA! Mitt liv angår inte dig.) I januari tar jag examen och är fri som en fågel, vilket innebär att jag kan flytta precis var jag vill.

Planen just nu ser ut som så att jag säger upp lägenheten så att jag är hemlös lagom till examen, så att jag slipper en massa extra avgifter. Enda anledningen till att jag vågar det är att en kompis erbjudit mig boende om det skiter sig så att jag inte får jobb och boende direkt, vilket det ju trots allt finns en risk att jag inte får! Det är iofs i fel stad, men det är en bra bit härifrån. Jag ska dock börja söka jobb efter sommaren, så att jag iaf har lagt ut lite trådar. Det finns gott om jobb just nu i den stad där jag vill bo, men vem vet hur det ser ut om ett halvår?

Som sagt, skiter det sig får jag flytta till kompisen och bo i kappsäck och jobba som vikarie i städerna runt omkring tills jag får fast och kan flytta ordentligt.

Natten efter att jag hade bestämt migo6i75w vaknade jag och hade PANIK! Man KAN ju inte bara säga upp lägenheten innan man har jobb?! Var ska jag ta vägen, hur ska det lösa sig?! Tänk om jag får jobb HÄR (vilket det finns en överhängande chans för) och inte har bostad?!

Sen sansade jag mig lite och tänkte efter. Jag HAR inte råd med dubbla hyror om det skulle vara så att jag får jobb och bostad i ny stad. Jag KOMMER inte bo på gatan om det skiter sig. Och jag vill verkligen inte bo här, så varför skulle jag ta ett jobb här?! Det FINNS jobb i min nya stad, jag KOMMER få jobb. Ett större problem är hur jag ska ha råd med hyran eftersom jag får min sista säkra inkomst i December, och inte kan börja jobba och få lön förrän i Februari… Men det får lösa sig! Jag får försöka jobba som en gnu i December/Januari så att jag iag har till hyran, och så spara så gott det går under hösten.

Mest ångest har jag fortfarande över att tacka nej till ett eventuellt jobb. Det känns fel att tacka nej till en säker inkomst. men jag AVSKYR den här stan, jag har inget LIV här! I veckan har det varit visfestival. Sommarens happening. Folk vallfärdar hit för att festa hela veckan. Vad har jag gjort? Suttit hemma, för ingen vill umgås med mig! Vad ska jag med en fast inkomst till om jag vantrivs och inte har något att spendera min inkomst på? Sitta här och mögla tills jag torkat ihop… Nej!

Man måste våga för att vinna, så nu kastar jag mig över klippkanten, med bara en pytteliten säkerhetslina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.