Vi drar till… Berget?

Vi drog inte till fjällen, och det var inte fest hela kvällen, men Manspersonen (fråga inte ens, det har runnit mycket vatten under den bron…) skulle till Säfsen och frågade om vi ville åka med, och det ville vi. Jag är så UTLED på att bara gå hemma och glo!

Så tidigt igår packade vi in ungar och packning i bilen, och åkte iväg. Jag åker ju inte skidor, och släpar dessutom på en bebis, så vi åkte mest med för att umgås och se något annat. Signe hängde med i bärselen hela dagen, och var hur nöjd som helst med det. Det syns väl på bilden? 😀 Hon var supertrött, och somnade tre minuter senare =) Nappbandet är från Nakenfisen.se!

Manspersonen och hans knodd åkte backe upp och backe ner, och jag och Signe gick runt och fotograferade lite. Sen möttes vi upp för lunch och hängde lite, innan dom åkte vidare. Vid tre tröttnade Signe, precis lagom tills after ski’n startade så då gick vi dit och satte oss. En timme senare kom resten av gänget och anslöt och vi fikade lite och lyssnade på musik och sen tog vi sikte på hemmet igen.När vi var en timme hemifrån bröt Signe ihop, efter att ha varit en riktig trooper hela dagen och inte gnällt en sekund. Så här i efterhand inser jag att hon var varm, hon var helt svettig när vi kom fram stackarn 🙁 Hon somnade om efter en stund och vi tog oss hem utan kris och katastrofer.

Jag vet att jag är genetiskt programmerad att tycka det, men hon är så himla härlig min unge! Helt nöjd med vad man än hittar på, klart vi ska hänga i en skidbacke en hel dag, det är väl ingen big deal? Och charmar folk till höger och vänster! Bara spanar in någon som ser kul ut och ler mot den personen, så blir den helt till sig *S* Har nog aldrig sett så många random människor le under en och samma dag tidigare =)

Hur som helst så var det OERHÖRT skönt att komma iväg en dag och se något annat, det behövde jag verkligen!

Trött unge…

Det går bättre och bättre att hålla henne vaken lite längre, åtminstone på förmiddagarna. Nu har vi passerat tre timmar med några minuter, och hon har inte brutit ihop ännu. Det är nära, dock. En bra dag är vi nere på två tupplurar istället för fyra. Hon somnar iofs för kvällen lite väl tidigt, men det styr nog upp sig med tiden.

När fan blir gammal blir hon viktväktare…

När jag var gravid la jag mig till med den superhärliga vanan att äta godis och/eller chips V A R J E dag. Så härligt när man går ner i vikt, istället för upp!

Tyvärr fungerar det tydligen inte likadant när man inte längre är gravid eller ammar, så himla PK…

Jag väger iofs ”bara” två kilo mer än när jag var gravid, men det ändå mer än jag är bekväm med. Allra bekvämast är jag med tolv kilo mindre än nu, så nu testar vi viktväktarna.

Jag har stretat emot och motstått viktväktarna i över 20 år. Främst för att jag inte gillar deras sätt att ta betalt. Jag gillar det inte nu heller, men har resignerat. Inte så att jag motsätter mig att det kostar, man köper ju en fungerande tjänst, men HUR dom gör… Som t ex nu. En månad gratis! Jättebra, då kan man ju testa OM DET HÄR ÄR NÅGOT FÖR MIG innan jag binder upp mig på att betala ganska mycket pengar. Men nej, det är BARA gratis OM du binder upp dig för att betala ganska mycket pengar… Jag motsätter mig det! Men, jag biter också i det sura äpplet…

Officiellt börjar jag idag, och kan snabbt konstatera att det kommer bli meckigt… Min frukost ”kostar” jättemycket poäng, så där får jag justera mängden (att äta något annat än gröt är INTE aktuellt) och lägga till ett ägg eller så (kostar gratis i poäng).

Nu, medan Signe sover, har jag suttit och lagt in lite olika rätter som jag lagar ofta och gärna, och JISSES vad dom slukar poäng… Det kan jag lösa genom att byta ut råvaror. T ex kokosmjölk mot lättkokosmjölk, matlagningsgrädde mot T ex Mildas med bara 7% osv

Det blir lite bök innan det sitter tror jag, men nu har jag tecknat upp mig på att betala ganska mycket pengar i tre månader, så nu ska vi hålla oss till det här!

Snällt och klimatsmart

Min fixodonmaskin dog en plötslig död under oklara omständigheter, stor sorg i hemmet. Men fina Marko hade en likadan som han skulle skicka på återvinning eftersom behållaren gått sönder, så han skickade den till mig istället, tillsammans med en fin bok! Så snällt!

Den växer!

Sexmånadersbesök hos barnläkaren, ok-stämpel på allt! Hon har inte gått upp så mycket (men tillräckligt) i vikt, men skjutit iväg fyra cm på längden. Det visste jag ju iofs, när alla kläder plötsligt är för små igen 😂

Egentligen skulle det nu dröja till åtta månader innan vi skulle dit, men jag bad om ett extra besök för säkerhets skull, nu när vi håller på att byta hela hennes kost från ersättning till mat… Lika bra att vara på den säkra sidan.

Välja att inte reagera…

Man måste inte reagera på allt… Man måste inte besvara alla kommentarer, speciellt inte dom som man måste kämpa för att formulera på ett sätt som inte är överdrivet drygt… Mitt ”nyårslöfte” var bland annat att välja att inte alltid reagera. Utåt.

Tyvärr är det ju svårare att inte bli sådär ARG som jag blir när ”folk” är korkade. Eller, vilket är vanligare, MENAR VÄL, men samtidigt utgår från att jag är korkad/handfallen.

T ex igår. Lilla hunden hade ont i ryggen. Jag orkar inte beskriva i detalj hur det hela utspelade sig för Signe vaknar om max tio minuter, men på det hela taget hade jag rätt bra kontroll på situationen och hade en handlingsplan. Skrev någon på facebook och instagram om att han var ynklig, och han fick några krya på sig och sådär. Och så kom den oundvikliga ”du kanske ska gå till en veterinär”.

JA MEN HERREGUD vilken TUR att någon sa det! Annars hade jag bara stått där, helt HANDFALLEN, och undrat vad i hela FRIDENS DAGAR jag skulle ta mig till!? Jag hade nog ringt en bagare annars!

Som om jag inte skulle ha tänkt den tanken själv? Dessutom framgick det inte i inlägget huruvida jag HADE pratat med en veterinär eller inte. Jag går (som ni ser) i taket av sånt där! Få saker provocerar mig mer än råd jag inte har bett om. Vill jag HA råd, så frågar jag efter det. Specifikt. I detalj.

Som tex igår när jag frågade var jag kunde se Johan Falk, 12-15, UTAN ATT KÖPA DOM. Och fick tips om var jag kunde köpa dom. Andas djupt. Välj att inte reagera. DÄR. Jag reagerar här istället 😉

Jag får jobba lite på det där känner jag, men året har ju bara börjat.

Jul och nyår

Och så var det vardag igen. Inte för att mina dagar skiljer sig åt så fasligt, men det är ändå något slags trygghet i att dagarna är som dom ska, när vardag är vardag och helg är helg! Haha, inte ett dugg oflexibel 😉

Julen var ovanligt harmonisk. Jag orkade verkligen inte släpa både hund och barn på tåget upp till norrland, och hennes familj här i stan visade inget intresse för att träffa Signe, så det var bara vi två som såsade runt här hemma men det kändes faktiskt helt ok. Hon är ju alldeles för liten för något direkt firande, eller för att ens bry sig, så det fanns ju inga förväntningar.

Den 23e körde jag och Frodis uppesittarkväll med bingolotto och feelgoodspel från Gaytenors julbrev, och bytte lite julklappar. Jag fick en ny kastrull och en ny fancy stekpanna, och Signe fick lite välgörenhet. Helt perfekt! Jag behövde både kastrull och stekpanna, och Signe behöver ju absolut ingenting. En av hennes bästa leksaker just nu är en träslev… Eller ja, kläder behöver hon ju mest hela tiden, hon växer ju som ogräs.

Frodis fick ett nytt täcke som jag köpte för flera månader sen när hon sov på hotell och tyckte att täcket var så myyyyyysigt! Köpte det fluffigaste jag kunde hitta, och tydligen funkade det fint under natten som kom =)

Nyår bestämde jag för ganska länge sen att vi skulle bo på hotell. Det smäller som FAN här mellan husen på nyår, och även om hunden klarat sig OK senaste åren vi bott här så kände jag att det är onödigt att utsätta en pyttebebis för det, så vi checkade in på hotell hela familjen. Vi bodde bara 1 km hemifrån, promenerade till hotellet, men det var ett riktigt smart drag! Fram till midnatt hörde jag inga smällar alls. Vid tolvslaget hörde jag lite på håll, och kl 01 var det några korkade jävla hotellgäster som gick ut på hotellets parkering och smällde lite, men det gick överlag himla bra.

Hunden och barnet sov, och jag spelade bingolotto och stickade. Enda böket var väl att Signe är så lättväckt, så hon vaknade ungefär tusen gånger under kvällen eftersom alla aktiviteter plötsligt hände i hennes ”sovrum”… Vid midnatt vägrade hon somna om, hon var vaken till typ 02, så vi var inte skitpigga när det var dags att gå upp. (05,30 enligt Signe.)

Och så var det nytt år. Som än så länge flyter på ungefär som det gamla.

Jag har varit lite nyfiken på om pappan ska höra av sig nu när han är långledig och i stan, men nej. Inte för att jag egentligen önskar att han ska det, men med tanke på hur mycket han har härjat och gormat att han SKA VARA INVOLVERAD (som om jag någonsin tänkt hindra honom.. Men det verkar som om ”involverad” mest betyder BESTÄMMA SAKER) är det ju lite intressant att vi inte har hört ett ljud från honom sen vi träffades för en och en halv månad sen. Skönt, om han låter det vara så. Värre om han kommer om ett år och plötsligt ska engagera sig… Än så länge är ju Signe så liten, men om han bestämmer sig för att hatta fram och tillbaka i hennes liv när hon blir äldre kommer jag bli förbannad på riktigt. Bättre då att han bara håller sig borta, vi klarar oss fint ändå! (Vilket jag misstänker stör honom lite, det lät så när vi träffades…)

Men nå, gott nytt år!