Den totala förvirringen när allt ställs på ända…

Trots att Signe sover bättre nu sen det fjärde utvecklingssteget är över (iaf tre timmar i sträck åt gången, rena lyxen) så vaknar hon flera gånger/natt-varje natt. Ingen big deal egentligen, hon äter och somna om direkt, men det är lite knäckande med alla uppvaknanden…

Så, när hon inatt helt plötsligt SOV från 01,45 till 06,30 blev förvirringen TOTAL! Alla rutiner ställdes på ända… Jag vaknade 05,30 och var helt förvirrad, varför hade hon inte vaknat?! Lyckades somna om till sist. När hon sen vaknade 06,30 var det ju ingen ide att ens tänka tanken att hon skulle somna om, utan vi gick upp direkt, lagom förvirrade med ganska utvilade!

När vi gått halva morgonpromenaden insåg jag att den långa sovstunden innebar att hon inte ätit på flera timmar… I normala fall äter hon sista gången runt 05, så när vi kliver upp är hon inte det minsta hungrig utan klarar sig tills vi äter frukostgröt efter att hunden fått sin promenad. Jag har liksom slutat erbjuda henne ersättning på morgonen för hon vill aldrig ha den. Men nu hade hon ju inte ätit sen halv två på natten, kraken! Nu var det ingen större katastrof, hon överlevde utan minsta knot promenaden, och åt inte ens upp hela portionen gröt, så hon var nog ändå inte jättehungrig.

Men man blir liksom helt förvirrad när rutinerna ändras… När jag skulle ställa in tallriken med gröt-vatten i mikron (det gick VÄLDIGT snabbt att vänja sig vid att ha en sån igen!) stod en flaska ersättning där och väntade på att värmas. Eftersom hon vaknar så tätt gör jag i ordning en flaska och ställer in i mikron, så behöver jag bara trycka på knappen när hon vaknar. Termosen använder vi inte längre på natten eftersom hon ”bara” vaknar var tredje timme, det går inte åt lika mycket ersättning längre på natten.

Det vore ju LJUVLIGT om det skulle bli en trend att hon sover så långa sjok även efter kl 22! Jag kämpar fortfarande för att hålla henne vaken på kvällen, med varierande framgång. De flesta kvällar är hon vaken till runt 18 iaf så vi har kommit en bit på vägen. Just nu (16,19) tar hon en tupplur och kommer vakna om ganska exakt tio minuter, sen är det ca en och en halv timmes kamp för att hon inte ska bryta ihop helt för att hon inte får somna igen. Ultimat vore ju om hon sov lite länge stunder och kanske vaknade runt 17 istället, men så jobbar inte min bebis. 30-minuterslurar verkar fortfarande vara hennes grej.

Grumme sköljmedel, i samarbete med Buzzador!

I samarbete med #Buzzador har jag testat Grumme sköljmedel Lindblomma!

Sköljmedlet är vegan-märkt (fråga mig inte vad som gör andra sköljmedel icke-veganska för det har jag inte kunnat reda ut) och säger sig skydda klädernas fibrer.

Huruvida det sistnämnda är sant eller ej kan jag inte svara på eftersom jag bara använt det några få gånger och i helt olika tvättar, men jag KAN säga att det luktar gott, kläderna blir mjuka och härliga och doften håller i sig även efter att tvätten torkat, det gillar jag!

Helt klart ett rimligt alternativ som verkar innehålla mycket mindre kemikalier och skit. Typ fyra ingredienser i innehållsförteckningen, mot typ femton i andra sköljmedel.

Lugnet efter stormen

De senaste veckorna har varit något av en prövning. En bebis som inte sover, och som vill bli konstant underhållen när hon är vaken, och så en MILJON måsten att ta hand om. På sätt och vis var det sort of självvalt, jag kunde ju ha skitit i allt, men det kändes viktigt för mig att dopfikat ändå skulle ha något för alla, oavsett preferenser eller specialkost, och då blev det en del att fixa! (Äppelkolapaj, vegetarisk- och ickevegetarisk smörgåstårta. Låter inte så mycket, men shit vilken tid det tog!)

Så här kände jag mig dagen före dopet, ca två timmar innan Signe somnade för natten:

Själva dopet var helt ok. Pastorn la inte så mycket vikt vid det religiösa, poängterade att Signe får välja själv sen och berättade även lite kuriosa om varför dopklänningen ser ut som den gör. Det var rätt trivsamt! Jag satt och försökte hålla mig för skratt, för i min famn hade jag en bebis som pruttade HÖGLJUTT hela ceremonin… 😀

Igår träffade vi hennes pappa för första gången sen tillverkningen… Jag har inte bloggat om det, men det har varit minst sagt turbulent med den mannen senaste månaderna, så jag var lite stressad innan. Men, det hela blev väldigt civiliserat och faktiskt rätt trevligt. Vi får se hur det artar sig nu, men just igår var det iaf trevligt.

Igår skickade Annika en snap med att julgardinerna var uppe. Och, säger Annika att julgardinerna är uppe, då är det fair game att sätta upp julgardinerna! Typ en halvtimme senare satt mina uppe också, haha! Iaf i köket. Jag hade inte planerat att ha i vardagsrummet, men nu känner jag att jag nog vill det ändå… Får köpa i veckan!

Resten av kvällen ägnades åt julgardinmys och svamprensning. En av Signes doppresenter (nå, kanske mest till mig) var nämligen en påse svamp som nu ligger på tork.

Idag var det VÄLDIGT skönt att vakna utan ett enda måste på schemat. Att bara kunna äta frukost och dricka sitt kaffe utan att planera vilken grej som måste göras i vilken ordning, och hur jag ska jonglera det samtidigt som bebisen ska underhållas. Bara göra exakt vad man känner för. T ex blogga…

Det köksliga förfallet

Det blir ju att man lagar rätt mycket mer mat nu när man är hemma hela dagarna och äter alla mål hemma. Jag inser dock att jag måste laga mer kött, så jag får använda mina fina gjutjärnsgrytor, för det är totalt förfall i köksskåpen just nu.

Stekpannan köpte jag på något lågbudgetställe, så att den ”bara” hållit i fem-sex år är kanske inte så märkligt, men jag behöver definitivt en ny. Nästan all teflon har släppt i botten så allt bränner fast nästan direkt.

Sen stod jag och muttrade över att mina knivar är så slöa. Eller, min kniv. Det är egentligen bara en jag använder, för att den är MINST slö. Insåg dock när jag började tänka efter att mina nyaste knivar är tio(!) år gamla, och dom äldsta är över tjugo år… Dom äldsta fick jag av mormor samtidigt som mina kastruller när jag flyttade hemifrån. Även min femliterskastrull som jag använder minst en gång om dagen har börjat ge upp, den läcker vatten vid handtagsfästena…

Totalt förfall i köket.