Ett lyxigt barn

Även om jag gnäller och ynkar lite när det känns som om jag inte fått göra NÅGONTING på egen hand på en hel dag, så inser jag att jag är ganska bortskämd med min bebis…

Ser folk på facebook som hela tiden ”ondgör” sig över att deras småttisar är vakna sent på kvällen och inte ALLS vill sova, samtidigt som min sussar så sött… Jag inser att det kan komma att ändras, men ändå.

Nu sover hon i egen säng, tack och lov. Jag var helt klar redan innan hon föddes över att jag inte vill ha henne i min säng (Du kommer ääääääändra dig, sa dom. Well. Inte ännu iaf…), men när hon var pytte-pytte så ville hon inte sova utan att jag hade min arm runt henne-hela natten. Hon låg bredvid mig i babynest, och liksom hade sina ben ÖVER min överarm, så att underarmen kunde ligga precis bredvid/mot henne. Så sov vi! Förvisso mysigt, men ändå.

Nu är hon helt nöjd med att somna i sin säng, om jag bara håller en hand på henne tills hon somnat, och det tar väl en kvart eller så. Inget gråt eller skrik, hon bara ligger och filurar lite tills hon somnar.

Mellan 18,30 och 20 (väldigt sällan så sent som 20 nu för tiden) lägger hon sig, och sen sover hon. Fram till 20 ca kan hon vakna till en gång och vara lite ledsen, men somnar om ifall jag går in och sätter mig med henne igen. Efter 20 vaknar hon i princip aldrig. Inte förrän natt-racet startar någon timme efter att jag gått och lagt mig. Det är väl det jobbiga. Att från ca midnatt, kanske lite senare om jag har tur, så vaknar hon ungefär en gång i timmen/varannan timme och vill äta. Hon somnar om direkt efter, men att bli väckt så tätt i princip hela natten är rätt knäckande. Visst kan jag gå och lägga mig typ när hon lägger sig, men jag behöver verkligen den där stunden utan henne på kvällen för att orka vara mamma dagen efter. Vissa dagar längtar jag redan på morgonen efter att klockan ska bli 18 så jag får börja natta henne *S*

Men så har jag också begåvats med ett barn som inte opponerar sig mot att vara i sjal eller sele. Jag har förvisso aldrig gett henne ett alternativ heller. Visst är det lite bök att stöka runt hemma med henne i selen eller den vävda sjalen eftersom hon inte är stadig i nacken så jag måste hela tiden parera med en hand, men det kunde varit så mycket värre. Trikåsjalen fungerar bättre, den har ju stöd för nacken inbyggt. Det GÅR att göra det mesta med henne i sjal eller sele, så jag är nästan aldrig låst eller hindrad från att göra saker.

Sen är hon, precis som sin mor, en vanemänniska. Hon köper nästan vad som helst, så länge det är så vi BRUKAR göra. Aldrig ett problem att gå morgonpromenad med hunden, hon ”vet” att det är det vi gör direkt hon fått ny blöja och frukost. Sällan problem att natta henne, hon ”känner igen” rutinen med bad, pyjamas och mat. Allt däremellan däremot är meckigare, eftersom resten av dagen är mer eller mindre utan rutiner än så länge.

Men på det hela taget, jag har en otroligt lättsam bebis. Plus att hon är världens mysigaste.

Bra tips!

Efter linas tips i kommentarerna nedan testade jag att först amma, sen mata efter morgonsnoozen (jag hann precis få tvätten av köksbordet innan hon vaknade)

Eum… Hon tömde båda brösten, åtminstone det ena var rejält fullt, OCH en flaska. Hungrigaste bebisen i stan!! ?

Städning-ett flerdagsprojekt

Det går lite upp och ner det där med morgonsnoozen. Igår snoozade hon i FYRA TIMMAR, så jag fick väcka henne för att kunna mata och byta på henne, så att jag skulle kunna gå på affären.

Just nu ser det ut som nedan. Jag SKULLE behöva göra en massa saker, men hon kommer troligen vakna direkt jag påbörjar något. Dagens snooz är inte alls lika djup som gårdagens.

Manspersonen med tillhörande junior kommer hit på fredag och ska äta middag, och innan dess behöver jag verkligen städa… Hunden fäller, det ligger tvätt (ren) på köksbordet och det råder i största allmänhet ett kaos. Det är liksom inte så prioriterat, men just när manspersoner ska komma på besök kan man ju iaf LÅTSAS…

Men, när lillknorret inte snoozar snällt får man ta det stegvis. Ta ungefär vad man hinner på fyra minuter, innan hon vaknar. Dagens ”steg” blev att tvätta mattan i köket som jag spillt på. Sen prioriterade jag att blogga lite, när hon nu ändå sover så snällt… I morgon kanske jag rent av plockar av vardagsrumsbordet… 😉

Hmm, intressant…

Eftersom matbaren redan ikväll var helt torrlagd var det ju tur att jag köpt hem ersättning. Jag gjorde i ordning 100 ml, och tänkte att det skulle vara för mycket, men då kunde jag ju se ungefär hur mycket hon vill äta i ett mål mat. Jag ammade henne ungefär en timme tidigare, och hon verkade skapligt nöjd efter det.

Jo men tjena… Dom där 100 millilitrarna slurkade hon i sig på några få minuter. En liten, liten slurk lämnade hon kvar. En munfull kanske, men jag drar slutsatsen att hon faktiskt var mätt, och inte bara slutade för att maten var slut.

Så. Ett skapligt normalt mål vill hon alltså äta ungefär en deciliter? Då är det kanske inte så konstigt att jag blir tom? Jag har ingen aning om vad som är normalt, men ett bröst kan ju inte rymma så himla mycket mer än en deciliter?! Och äter hon då varannan timme eller så kan jag tänka mig att det inte hinner återskapas till full mängd, och så är hon svinhungrig på kvällen. Kanske inte så konstigt då om hon vaknar en gång i timmen på natten, hon måste ju vara hungrig?

Jag vet som sagt inte, nu har jag äntligen något att fråga BVC om! Vad glada dom ska bli 😉 Och det ska bli intressant att se hur vikten ser ut, nu när det ”krånglar” lite med maten. Ska hon äta så mycket (det kanske inte är mycket? Men det KÄNNS mycket!) så får jag kanske helt enkelt släppa det där med att bara amma, bita i det sura äpplet och komplettera med några mål ersättning.

Resignerar

(100 besökare på ett dygn, shit! Har ni lite att göra på jobbet? Haha!)

Jag har fått resignera. Senaste dagarna har lillknorret ätit så våldsamt att det är helt tomt på kvällarna, lagom tills hon ska gå och sova, och mer eller mindre lika tomt efter frukost eftersom hon äter så mycket på nätterna. Brösten som förr var stenhårda på nätterna är så mjuka så…

Helst vill jag bara amma henne. Inte av några moraliska orsaker utan för att det är enkelt, och jag tycker det är mysigt, plus att hon inte blir förstoppad. Jag vill inte hålla på och slabba med flaskor och vispar och värma ersättning hit och dit, som antingen är för varm eller kall.

Men, om det nu inte FINNS någon mjölk som hon kan amma så måste jag ju ge henne ersättning, och hoppas att mjölkproduktionen ökar. Tanken är väl att jag i så fall ger henne ersättning på kvällen, innan hon lägger sig, så att jag har mjölk under natten och kan amma henne då istället för att kliva upp och börja slabba med ersättning en gång i timmen. (Utvecklingsfaser, ljuvligt…)

Wish me luck och be en liten bön för ökad mjölkproduktion!

Stygg bebis…

Den här stygga lilla raringen var volontär på pride igår. Jag fick också följa med, om hon skulle bli hungrig. Hon charmade alla, fick en present i egenskap av prides yngsta volontär, och sov sig igenom hela passet i bärselen. Det innebar att hon sov nästan oavbrutet (två matpauser) från 8,30 till ca 14 när hon fick ett totalt sammanbrott (eftermiddags/kvällsgnället) och vi åkte hem eftersom vårt pass ändå var slut.

Det är ändå fantastiskt hur dom kan sova nästan en hel dag, och ändå vara helt slut av alla intryck dom sovit sig igenom… Planen var att vi skulle åka ner igen på kvällen för att se lite av showen och bli avtackade på scenen, men den här lilla donnan somnade för natten klockan 18 redan, så vi stannade hemma.

Är det något man kan lita på så är det att när hon väl somnat för natten, då sover hon i ca sex timmar om inget drastiskt inträffar. Det var ju skönt när hon somnade runt 20, men senaste veckan har hon lagt sin natt-sov tidigare och tidigare på kvällen, hur jag än försöker hålla henne vaken. Inatt vaknade hon mao runt midnatt, och har velat äta ungefär en gång i timmen sen dess. Jag fick tom nästan slut på mjölk, och det har aldrig hänt tidigare!

Vid halv sex gav jag upp, gick upp och bytte blöja och tog på henne kläder. Sen la jag henne i sängen under täcket (det är SVINKALLT!) medan jag klädde på mig själv, och där låg hon och var så glad och nöjd så… Stygg bebis. Sen när jag tagit på hunden, mig och vagnen regnkläder och gick på morgonpromenad så somnade hon om, och sover fortfarande… Stygg bebis!

Om några timmar ska vi åka ner igen och volontera lite mer, men idag är det bara städning och borde vara ganska snabbt avklarat.

Tur du är söt…

Nej men oj vad jag är svart under ögonen, har jag glömt tvätta bort sminket? När hade jag ens smink..?

Eller nähä, jag blir bara väckt en gång i timmen mellan 02 och 06 av mitt älskade barn, som sedan somnar om när jag väl klivit ur sängen… I morse hann jag fixa potatisland, äta frukost och duscha medan hon morgonsnoozade…

Manspersonsupdate

Varje gång jag tänker att det nog är bäst att bara lägga ner den där manspersonen så gör han något som gör att jag ändrar mig. Han är helt rimlig och vettig, går att resonera med och liksom tänker efter kring sitt eget agerande… Så jag vet inte riktigt hur det här ska sluta…

I morgon ska han bjuda på middag, och jag tar med vin. Vi SKULLE ta en promenad och dricka te, men någonstans längs vägen förvandlades det till middag och vin. Oklart hur, men det låter väl trevligt!