månadsarkiv: juni 2017

She laid there, motionless…

And unblinking…

Monday Is Porno Day, det är sen gammalt. Man FÖRSÖKER härda ut och inte lyssna, så att man ska kunna lyssna på flera avsnitt i sträck sen, men ibland är det svårt…

Den här veckans avsnitt var lite mer än jag kunde hantera, känner jag. Tur det är middag på fredag så att jag kan avhandla det med A. Jag hoppas stackars E har tagit sig för att börja lyssna (och helst kommit ikapp!) så att hon slipper känna sig utanför, för jag MÅSTE diskutera det här känner jag!

Jag gick och fnittrade för mig själv på morgonpromenaden, tur att vårt enda sällskap utom fästingar och fåglar var ett rådjur som tittade frågande på mig…


Adding insult to enjury…

När jag nu ändå är sur och butter tänkte jag att då går jag på en diet också, när jag ändå är i farten!

Eftersom jag inte är blind har jag noterat att jag gått upp i vikt. Till den punkt att jag inte vågat ställa mig på vågen, eftersom jag vet att det skulle vara långt över min comfort zone.

Det är ju inte direkt en skitbra ide att gå på diet när man försöker bli/planerar att vara gravid, så jag har sagt att OM jag nu inte blir gravid innan sommaren blir det diet tills nästa försök. Så, nu har jag ju två månader på mig att styra upp det där lite. Så jag ställde mig på vågen…

Nu ska vi inte kroppshetsa, men det är fan katastrof… Jag har inte vägt så här mycket sen jag var på väg NER från 125 kilo. Jag väger nästan sju kilo mer än mitt ”vill absolut inte väga mer” och tolv kilo över mitt ”här mår jag sjukt bra!”. Där jag är nu mår jag inte bra, speciellt inte när jag ser siffrorna framför näsan.

Så. Diet. Det krävs något slags kickstart för att jag ska överleva det här, så jag kör en sån där riktigt osund diet med shakes. Nu är mat en väldigt central del av mitt liv, och en oerhört viktig komponent när det gäller mitt humör, så att BARA köra shakes är uteslutet. Jag äter riktig frukost (gröt, som vanligt) och lunch på jobbet, sen shakes till två mellis och middag.

Dels för att maten på jobbet är sjukt god och gratis, men även för att jag tycker det är viktigt att ge barnen en sund syn på mat. Dessutom är det OERHÖRT centralt att jag håller humöret uppe på jobbet, och det fixar jag inte utan mat. Jag gick in på affären när jag kom hem efter att ha fixat naglarna (Hey, äntligen kan jag ta ur linserna utan att riva av hornhinnan!) fick jag uppmana all min behärskning för att inte gorma på ungarna som skulle tränga sig i kön. Sen var jag kanske inte supertrevlig, men jag gormade inte… Så sjukt jävla hungrig!

Men som sagt, det är tillfälligt tills dom värsta kilona trillat av… Jag tänker att jag också behöver en sund syn på mat… På fredag är det som sagt middag med tjejerna, så då får jag äta både lunch och middag, och på lördag när vi ska åka och se Ricky G får det bli mat om jag ska kunna umgås med folk. Antingen hemma eller om vi äter i Stockholm, vem vet? (inte jag, vem vet inte du…)

Men som sagt, man är ju inte glad och trevlig just nu… Fördelen med att dricka shake till middag är ju egentligen flera. 1, jag ska snart gå och sova så det drabbar ingen och 2, jag har en fantastisk frukost att se fram mot i morgon när jag vaknar! Man brukar ju vänja sig ganska snabbt. (Sa hon vis av erfarenhet efter att ha kickstartat på 125 kilo med fem veckor på pulverdiet…)

Jag återkommer om jag överlever det här.

Grumpy Mc grumpypants

Ahh, måndag!

Sov sjukt gott. Tills det var två timmar kvar innan väckarklockan skulle ringa, dvs 03,30…

Började gå morgonpromenad. Hann halvvägs innan himlen öppnade sig och syndafloden drog fram. Varken jag eller hunden var klädd för det, så vi vände halvvägs.

Öppnar jobbmailen och har fått ett mail med instruktioner som ska vidarebefordras av mig till dom det berör, istället för att mailet skickades direkt till dom… (Jag surnade ihop helt och vidarebefordrade mailet, fuck that!)

Min tolerans för andra människor är direkt relaterat till min sömn, tur det är nästan två timmar (zzzz) innan jag börjar jobba.

Bryt ihop och kom igen.

Så. Då har vi brutit ihop en smula, dags att ställa bort romflaskan och komma igen.

Ny vecka, ny måndag, ny what ever. Det känns som om veckorna är ganska sega nu. Vi har inga möten, inget som behöver förberedas förrän i höst, inga problem att lösa. Dagarna går rätt långsamt…

Sure, det är såklart alltid kul med kidsen, men man behöver lite variation. Göra något annat än spela plockepinn och lägga pärlplattor. Man blir lätt understimulerad annars under en arbetsdag på åtta timmar, gånger fem dagar, gånger fem veckor tills nästa termin startar och det blir lite mer varierat. Jag köpte en ny kalender idag efter att jag lunchat med Frodis, och hade ingenting att skriva ner i den förrän i höst…

Men, det brukar lösa sig. Alltid dyker det upp något som piffar upp dagen. Åtta burkar sill, tex.

Jag lunchade som sagt med Frodis idag och passade på att lämna över cykeln som stått i min trädgård och surat i en vecka nästan. Den fick ju liksom inte plats längre, men nu har den fått flytta hem till Frodis!

Hon har avslutat sin världsturné nu (Eller..?) och verkar ha haft det toppen. Jag har so far fått vykort från Budapest, men räknar kallt med att det trillar ner två till vart det lider. Jag är inte ett dugg avundsjuk…

Om vi bortser från att det så här på söndagen känns som om veckan kommer vara olidligt lång så avslutas den på bästa sätt. Först (Får jag fixa naglarna i morgon, ÄNTLIGEN) är det middag med tjejerna på Fredag, och på Lördag sticker jag, Frodis och säkert några till som jag glömt iväg och ser Ricky Gervais. Det känns som om det var förra året vi köpte biljetterna (Det kanske det var, rent av?), men nu är det äntligen dags. Bortsett från ”An Idiot Abroad” har jag egentligen inte sett något han medverkat i, så det blir lite spännande. Jag hänger ju med på vad som helst, alltid får man uppleva något nytt!

(Va? Om mitt liv tråkar ut mig? Ya think..?) Go’ natt peeps!

Det FÅR gärna sluta blåsa…

Växthuset blåste ner för fjuttonde gången sen jag köpte det, och jag gav upp. Jag ville hemskt gärna ha det precis där det stod, men det funkar inte så jag fick möblera om halva trädgården och ställa det mot en vägg istället.

Det hjälpte dock föga… Det kan förvisso inte VÄLTA när det står mot väggen, men efter typ en kvart fick jag kasta mig fram och hugga tag i plasten som liksom höll på att blåsa av-uppåt. Som en luftballong. Nu har jag ställt plastbackar med gräslök och mynta på plasten nedtill, så med lite tur håller det sig kvar. Jag är dock inte övertygad…

Ska det blåsa så här kommer jag få anställa någon som kan sitta i trädgården och hålla i växthuset hela sommaren. Betalar med myntaglass och sällskap av hunden.

Vilse i spenaten…

Ja som sagt. Ni kallar det midsommarafton och hänger med era vänner/familj, jag kallar det en ledig fredag när alla andra har ett liv… Jag är lite uttråkad.

Förutom att sova, vilket jag knappt gjort på hela veckan så det var UNDERBART, har jag pillat lite i trädgården…

Rivit bort ogräs, planterat om mina tiny tim,  lagt ner första omgången Bokashi i jordfabriken, planterat sockerärtorna som stod i växthuset, skördat all spenat eftersom den började blomma och satt sallat där spenaten stod förut, och tittat beundrande på tomatplantorna.

Vi kan väl konstatera att jag behöver mer spenat nästa gång jag sår. Nu dog ju en hel del i den stora växthuskatastrofen, men även med dom plantorna hade det inte blivit tillräckligt ens för en middag. Bilden nedan är vad jag fick ut av det hela, men jag äter en hel del spenat numera!

Överlag känner jag att jag behöver odla MER av det jag odlar redan nu. Jag ser fram mot att få nytt staket så jag kan sätta upp pallkragar runt hela trädgården. Jag Kan ju sätta upp det redan nu, men då innebär det antingen att jag får riva bort det igen om några veckor, eller att jag gör livet besvärligt för dom som ska byta staketet åt mig, och det vill jag ju inte!

Jag är ju oerhört ny på det här med odling och den här omgången har ju varit lite av ett test för att se om det funkar. Nu när jag ser att det går, och hur det blir, så känner jag ju att jag behöver MER. Mer av det jag faktiskt äter. Spenat, morötter, rödbetor, vitlök. Tomat är ju självskrivet sen många år, och gräslök vill jag ha mängder av.

Eftersom jag är lite ny på att både äta och odla grönsaker så finns det många saker jag skulle vilja odla-men inte vet hur jag ska äta… Det finns ju massa spännande, lättodlade grönsaker som jag inte har en aning om hur dom fungerar som mat! Ramslök är ett sånt experiment, som kommer i höst.

Här har jag faktiskt fått lite oväntad hjälp, eftersom jag fått ”i uppdrag” att recensera Sara Backmo’s nya bok, Skillnadens skörd. Jag kommer skriva mer om boken i ett annat inlägg, men den är oerhört fin! Massa praktiska tips kring odling, och tips på vad man an använda sina grödor till!! Jag är superpeppad!

Bortsett från odlingen så har jag en dejt ikväll. Med en flaska rom. Judge me if you will, men just den här veckan känner jag mig så trasig av olika anledningar att jag siktar på att vara berusad så många dagar som möjligt. Just nu är jag uppe på tre. P erbjöd ”Suspekt grekiskt vin” till i morgon, så det ser ut att bli fyra innan veckan är slut. Det har blivit för mycket saknad (F) och grämelse över att inte vara gravid, och så midsommar och en extra påminnelse om hur ensam man är på det, så ”nykter” känns inte som ett alternativ helt enkelt.

See ya another day!

Sill…

Vi fick en liten midsommarpresent igår av en anhörig till ett av barnen på jobbet, som fick lite hjälp av oss för några månader sen. En väldigt rolig historia som jag önskar att jag kunde dela med mig av, men inte kan pga sekretessen.

Men som sagt, vi fick en liten midsommarpresent. Åtta burkar sill av olika sorter. Oerhört generöst och en ganska rolig present. Problemet är bara att ingen av oss äter sill, haha! En kollega tog med en burk sill hem och hoppades typ att hennes pojkvän skulle äta upp den, men sju burkar var kvar…

Jag skojade lite med dom tre barn vi hade kvar just då och sa att jag ställer en burk var på era hyllor så kan ni äta upp dom, och dom gick i taket och blev jätteglada! Jag undrar om dom ens vet vad sill är… (Jag frågade ett barn, och hen svarade ”fisk”, så ja.) Det slutade med att jag sa att vi frågar era föräldrar, om dom säger ja så får ni ta med sill hem.

Första pappan äter inte sill själv, men barnet fick ändå ta med en burk för att hen blev så glad, haha! Andra pappan äter själv sill med god aptit, så han fick två burkar med dig hem, till barnets oerhörda glädje… Alltså, vilka oerhört märkliga, härliga ungar vi har! När tredje barnet gick hem hade jag slutat redan, men jag instruerade både barnet och personen som var kvar efter mig om att sillen stod i kylen, och att föräldern skulle tillfrågas, men jag vet inte om hen tog med sig någon sill hem =)

När jag skulle cykla hem hojtade jag till J att även han fick ta med lite sill hem om han vill, jag har ett svagt minne från förra sommaren när han pratade med pappa F om att han ville odla egen gräslök till sillen så jag tror att han äter det, men jag vet inte om han tog med någon hem. Annars har vi fortfarande lite sill att bli av med *S*

Oerhört rolig present, och även fast personalen på min avdelning inte äter sill så blev iaf tre barn och minst en pappa glad över presenten. The gift that keeps on giving, eller nåt. Man råkar ut för så många roliga episoder på mitt jobb. Både med barnen och deras vuxna följeslagare. Tyvärr kan man ju ganska sällan berätta om det, utan får liksom slå in det i ett litet mentalt paket och njuta av minnet.

Det körde ihop sig direkt…

Min föregångare, dvs personen som just nu är utvecklingsledare, skulle egentligen jobbat till sista Augusti, men behövdes på sitt nya jobb tidigare än så och önskade att få gå tidigare.

Min chef är lite av åsikten att vill man inte vara kvar kan man lämna plats för dom som vill det, och tog mer eller mindre bort uppsägningstiden, så hon slutar redan efter semestern-som hon gick på igår. En vecka under sommaren ska hon jobba that’s it.

Det sista personen gjorde, bokstavligen fem minuter innan, var att lämna fram ett reviderat schema som ska gälla from i höst. Vi har tidigare fått se ett utkast som vi typ-ish godkänt, men på den här versionen är det gjort ändringar som vi inte godkänt, och mina kollegor gick i taket… Många upprörda röster höjdes, vilket troligen var orsaken till att hon lämnade schemat och drog på semester…

Nu landade ju allt i att det här blev mitt problem, eftersom det är mitt ansvar from i höst. Många förhoppningsfulla blickar vände sig mot mig för att jag skulle strimla schemat i småbitar, och helt magiskt lösa det så att alla blir nöjda!

Sorry kids, men den lilla bajshögen tar jag inte! På grund av dom öppettider vi har, 06-20, så kommer jag inte kunna göra ett bättre schema än hon gjort. Det jag kan göra, och VILL göra, är att göra hela schemat rullande. Nu gör alla avdelningar lite som man vill. Vi på min avdelning har rullande schema och kan för vårt liv inte fatta hur man kan vilja ha något annat, medan dom andra två avdelningarna har en fast rad.

Eftersom vi har öppet så som vi har så måste någon alltid börja 06, och på onsdagar måste någon sluta 18,30. Efter 18,30 ”får” inte ordinarie personal jobba -vi kostar för mycket- så vi har separat kvällspersonal. Utöver det måste någon alltid jobba till 17 eller 17,30.

Just nu har en avdelning öppning, och en annan stängning, och den tredje har dom sena onsdagarna-men inget annat. Schemat är helt sinnessjukt orättvist eftersom samma personer alltid får öppna/stänga och några bara har lyxiga mellantider…

Jag kan inte göra något åt tiderna, för det är dom öppettider vi har, men jag är av åsikten att ALLA som jobbar ska dela på skiten, så att säga. Jag vill att schemat ska rulla, så att ALLA någon gång öppnar 06, stänger 18,30 och däremellan jobbar till 17. Det skulle i praktiken innebära att man har en skit-tid var nionde vecka, och det är väl ärligt talat inte så jävla jobbigt?? Istället för att en person ska ha den tiden VARJE VECKA…

Tyvärr är merparten av mina kollegor emot detta eftersom det innebär att vi har nio veckors rullande schema och det blir svårt att planera in återkommande event (fotbollsträning varje måndag tex), vilket jag förstår. Men det är ändå den mest rättvisa lösningen.

Nej som sagt, den här bajshögen tar jag inte. Jag sa att dom får maila personen som gjort schemat så får hon lösa det den vecka hon jobbar i sommar, vilket hon inte har några planer alls på att göra. Dessutom jobbar inte dom som är missnöjda då, så hon kommer ändå inte få till det som dom vill.

Hur jag än vänder mig kommer det här bli min bajshög. Min lösning, så att flest blir nöjda, är att dom får sätta sig ner på sin avdelning och ändra tiderna hur dom vill så att alla blir nöjda. så länge någon är tidig, mellan och sen och totalsumman inkl tjänstemannatid är 40 timmar får dom göra hur dom vill. Opponerar dom sig får jag förklara att min lösning BLIR att göra schemat rullande, så det är vad dom har att välja mellan. Lös det själv eller så blir schemat rullande.

Jag är ju av åsikten att om man inte VILL börja kl 06 eller sluta kl 18,30 så ska man inte jobba på en förskola med dom öppettiderna. Jag vet att min chef är av samma principiella åsikt, det har hon sagt förr. Men hennes jobb, och numera även mitt, är ju att lösa det så att alla mår bra på jobbet… Då kan man (tydligen!) inte säga att folk får köpa schemat eller byta jobb. Jag kommer ju själv få byta jobb den dag jag har barn och inte KAN börja jobba kl 06, om det inte går att lösa så att jag kan byta mina 06-tider med någon kollega.

Jag kommer bli tvungen att boka in ett samtal med min chef för att få hjälp med hur jag ska lösa det här, och hur jag ska lägga fram det… Jag tycker ju att det är någon annans problem att lösa, men jag vet också att den personen inte KOMMER lösa problemet, så det kommer bli mitt problem inom kort.

Välkommen till jobbet då Ebba! Här har du lite problem som du skulle behöva lösa någon månad innan du får betalt för att lösa dom!