Sveriges mest upptagna barn…

Jag var på skolan idag, jag och ”mitt” barn var bjudna dit på ett litet event som heter Hela skolan sjunger. Hur kul som helst!

Ännu roligare var det ju att träffa alla ”gamla” barn som man haft i gruppen innan, som gått vidare till skolan. Gud vad jag saknar dom där små gullefjunen! Både dom som flyttade till femårsverksamheten och dom som började förskoleklassen. Fördelen är ju att jag kan träffa dom i princip när som helst, det är bara att traska till skolan =)

E, däremot, är betydligt svårare att få hänga med! Jag började sakna henne redan i Australien, så dagen efter jag kom hem bad jag pappan om att få träffa henne lite. Vi bokade in ett besök på lek och buslandet tre veckor senare. Ungefär samtidigt nämnde T att hon saknade E också, så jag lovade att vi skulle styra upp en gemensam fika, vilket jag nämnde för E n är vi var på ikea, och fick ett ”JAAA!” till svar.

Och sen gick tre månader… Både E och F hade haft en taskig natt när vi skulle till Lek och bus, så det blev inte av den dagen, och sen har det helt enkelt vägrat funka. Någon helg glömde pappan höra av sig när han hade lovat, sedan var barnet och pappan borta en helg, och en miljard andra anledningar alla andra helger. Det bara vägrar funka och jag blir så ledsen!

Jag blir ledsen för att jag saknar E, jag blir ledsen för att jag har ett värdelöst schema, jag blir ledsen för att jag har lovat två människor att få ses, och så blir det aldrig av. Innan jag slutar tidigt samtidigt som T gör det, och E samtidigt är hos pappan (jag känner inte mamman) så lär vi alla tre ha grå hår. Helgen känns som ett enklare alternativ, men E är ett upptaget barn. Det är många som vill hänga med henne! Tur pappan skickade en bild häromveckan så jag minns hur hon ser ut.

Men men, det var jätteroligt att få krama lite på dom andra barnen idag!

Är det någon gång jag hatar att laga mat…

Så är det ju när man kommer hem och är DÖHUNGRIG, och måste laga maten innan man får äta…

Jag har varit sjukt sugen på stekt vitkål (Muurikka-sjukan) så idag testade jag det här receptet, fast jag tog mer morötter pga måste göra slut på dom, och blomkål av samma orsak, och så lök för lök måste man ha. Jag använde kalkonfärs eftersom det (är gott och nyttigt) var sjukt billigt. 20:- för 400 gram, jag borde köpt allt.

Nudlarna var helt ärligt överflödiga, jag kunde ätit bara wooken. Sjukt gott.

Det går sådär för team Söderman just nu…

På väg hem från jobbet idag blev jag uppringd av läkaren på fertilitetsenheten. Följande samtal utspelade sig:

Hon: Hej, det är XX från fertilitetsenheten… Kan du prata?

Jag: Jodå, jag cyklar lite men det ska nog gå bra!

Hon: Jaha… Ja, men om det blir jobbigt kanske du får stanna lite eller så… Det gäller dina blodprover…

Ni minns att jag testades för syfilis, HIV och hepatit? Tydligen visade mina blodprover ett ”Okänt utslag på hepatit B”. ”Det kan bli så, men jag måste ställa lite frågor bara…”

Frågorna var om jag haft oskyddat samlag under dom senaste två månaderna? Inte vad jag minns. Sist var närmare tre år sedan, men tydligen så skulle det ha skett NYLIGEN för att ge det här provresultatet. Eller hade jag möjligen delat spruta med en narkoman på senare tid? Nja, inte vad jag minns! ”Kanske om man liksom UMGÅS med någon som använder droger och kanyler, eller så…”

Nej, om DET är parametrarna så känner jag mig safe, och efter att jag svarat på frågorna var inte läkaren nämnvärt bekymrad heller utan gav mig bara sådär grönt ljus till att insemineras. Tydligen kan man få såna ospecificerade utslag på hepatit, och hon trodde att om jag skulle ta om provet så skulle det vara normalt. Om inte hon är oroad så är inte jag det heller. (Fast jag kanske ska googla lite…)

F var hos min hund idag (Som jag sa, hunden träffar honom oftare än vad jag gör) och messade mig och sa att min nya stekpanna var fasligt rostig… Haha!

Fast när jag tittade på eldkärlet i dagsljus så insåg jag att måtten var fel. Enligt tillverkaren är BREDDEN 41,5 cm och längden 60 cm. Jag vet inte vad dom menar med BREDD, men kärlet är 60 cm BRETT och 41,5 högt. Så, min muurikka, som står kvar på terminalen medan resten av ordern är levererad, som är 57 cm för att passa ett eldkärl på 41 cm är för liten. Så när den väl anländer är det bara att returnera den, och köpa en större. Oh well. Tur det ändå är så dåligt väder (Snöglopp) att den inte hade gått att använda.

Så. Team Söderman checkar av en släng hepatit och en icke-existerande muurikka med fel mått. Tur det snart är godnatt, med lite tur!